RŪŠIS
Heirloom
Kavos tėvynėje Etiopijoje natūraliai auga tūkstančiai vietinių kavamedžių rūšių, vadinamu vienu bendru pavadinimu „Heirloom“. Daugelis jų dar nėra atrastos, o mes skanaujame vieną iš jau atrastų lobių.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
87,5/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
ŪKIS, REGIONAS
Shakisso, Guji
Haile Gebre įkurtas „Shakisso“ ūkis (Etiopijos Guji regione) turi sąžiningos prekybos Fairtrade ir tvaraus žemės ūkio Rainforest Alliance sertifikatus. Ši kava pelnytai gali būti vadinama auksine, nes ūkį supa aukso kasyklos. Nors aukso ieškotojų iškastos duobės sukelia iššūkių kavos rinkėjams, tobulo skonio kava atperka visus sunkumus.
AUGIMO AUKŠTIS
1800 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.