Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Rūšinė kava
Ethiopia Shakisso

Kviečiame pasitikti pavasarį su itin gaivia rūšine kava iš Afrikos „Ethiopia Shakisso“. Jos aromate skleidžiasi kvapniųjų jazminų natos, kurias papildo saldžiosios mėlynės ir gervuogės. Skonyje – uogiškas saldumas. Gomurį dar ilgai gaubia malonus ir saldus poskonis.

 

RŪŠIS
Heirloom
Kavos tėvynėje Etiopijoje natūraliai auga tūkstančiai vietinių kavamedžių rūšių, vadinamu vienu bendru pavadinimu „Heirloom“. Daugelis jų dar nėra atrastos, o mes skanaujame vieną iš jau atrastų lobių.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
87,5/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
ŪKIS, REGIONAS
Shakisso, Guji
Haile Gebre įkurtas „Shakisso“ ūkis (Etiopijos Guji regione) turi sąžiningos prekybos Fairtrade ir tvaraus žemės ūkio Rainforest Alliance sertifikatus. Ši kava pelnytai gali būti vadinama auksine, nes ūkį supa aukso kasyklos. Nors aukso ieškotojų iškastos duobės sukelia iššūkių kavos rinkėjams, tobulo skonio kava atperka visus sunkumus.
AUGIMO AUKŠTIS
1800 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠIS

Heirloom

Kavos tėvynėje Etiopijoje natūraliai auga tūkstančiai vietinių kavamedžių rūšių, vadinamu vienu bendru pavadinimu „Heirloom“. Daugelis jų dar nėra atrastos, o mes skanaujame vieną iš jau atrastų lobių.

APDOROJIMAS

Drėgnasis

Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.

SCA VERTINIMAS

87,5/100

Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.

ŪKIS, REGIONAS

Shakisso, Guji

Haile Gebre įkurtas „Shakisso“ ūkis (Etiopijos Guji regione) turi sąžiningos prekybos Fairtrade ir tvaraus žemės ūkio Rainforest Alliance sertifikatus. Ši kava pelnytai gali būti vadinama auksine, nes ūkį supa aukso kasyklos. Nors aukso ieškotojų iškastos duobės sukelia iššūkių kavos rinkėjams, tobulo skonio kava atperka visus sunkumus.

AUGIMO AUKŠTIS

1800 m

Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.

SKRUDINIMAS

Vidutinis

Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

Ethiopia
Shakisso, 250 g

14.00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Prancūziškas kavinukas

Vienas iš populiariausių ir paprasčiausių kavos ruošimo būdų. Prancūziškame kavinuke paruošta rūšinė „Ethiopia Shakisso“ kava dovanoja tikrą gėlinių ir uoginių skonių puotą. Rekomenduojame naudoti tik šviežiai sumaltas kavos pupeles. Tam puikiai tiks rankinis kavos malūnėlis (pupeles malkite rupiau).

Pusiau automatinis kavos aparatas

Tikriems espesso mėgėjams rekomenduojame šią kavą ruošti pusiau automatiniu espresso kavos aparatu. Taip paruošta rūšinė „Ethiopia Shakisso“ kava atskleis joje slypinčią aromatų ir skonių gelmę. Itin kvepia gėlėmis, o skonyje ryškiai juntamas uoginis saldumas. Palieka ilgai išliekantį ir malonų mėlynių skonio poskonį.

Automatinis kavos aparatas

Tereikia paspausti mygtuką ir akimirksniu mėgausitės kava iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Rūšinė „Ethiopia Shakisso“ kava itin skani ragaujant kavą, paruoštą pagal espresso, lungo, americano ir long kavos receptus. Mėgaukitės besiskleidžiančiomis jazminių, mėlynių ir gervuogių natomis.