RŪŠIS
Caturra, Catuai, Pache
Šios arabikos rūšys yra natūralios mutacijos, kurios paprastai bręsta greičiau nei kitos kavos pupelių rūšys. Taip pat šios rūšys yra atsparesnės blogoms oro sąlygoms bei ligoms. Catuai rūšis pasižymi itin dideliu derlingumu, tuo tarpu Pache rūšis pasižymi labai didelėmis kavos uogomis – būtent todėl ši kombinacija sukuria tobulą kavos skonį.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
84/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
REGIONAS
Acatenango
Vietovė garsėja žema temperatūra ir kartais atpučiamomis karšto oro bangomis nuo Ramiojo vandenyno. Tai, kartu su besikeičiančiais metų laikais, leidžia kavą džiovinti saulėje. Acatenango regiono kava pasižymi vaisiškumu, kvapniu aromatu, subalansuotu kūnu ir išraiškingu skoniu.
AUGIMO AUKŠTIS
1600-1800 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.