TOP kavos pasiūlymas

Rūšinė kava Guatemala
La Hermosa

Mėgaukis aukščiausios kokybės, tvirto kūno ir harmoningo vaisinio skonio kava namuose su rūšine kava Guatemala La Hermosa. Saldžios abrikosų, pieniško šokolado ir karamelės natos rytiniame puodelyje kavos suteiks jėgų visai dienai!

 

RŪŠIS
Caturra, Catuai, Pache
Šios arabikos rūšys yra natūralios mutacijos, kurios paprastai bręsta greičiau nei kitos kavos pupelių rūšys. Taip pat šios rūšys yra atsparesnės blogoms oro sąlygoms bei ligoms. Catuai rūšis pasižymi itin dideliu derlingumu, tuo tarpu Pache rūšis pasižymi labai didelėmis kavos uogomis – būtent todėl ši kombinacija sukuria tobulą kavos skonį.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
84/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
REGIONAS
Acatenango
Vietovė garsėja žema temperatūra ir kartais atpučiamomis karšto oro bangomis nuo Ramiojo vandenyno. Tai, kartu su besikeičiančiais metų laikais, leidžia kavą džiovinti saulėje. Acatenango regiono kava pasižymi vaisiškumu, kvapniu aromatu, subalansuotu kūnu ir išraiškingu skoniu.
AUGIMO AUKŠTIS
1600-1800 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠIS

Caturra, Catuai, Pache

Šios arabikos rūšys yra natūralios mutacijos, kurios paprastai bręsta greičiau nei kitos kavos pupelių rūšys. Taip pat šios rūšys yra atsparesnės blogoms oro sąlygoms bei ligoms. Catuai rūšis pasižymi itin dideliu derlingumu, tuo tarpu Pache rūšis pasižymi labai didelėmis kavos uogomis – būtent todėl ši kombinacija sukuria tobulą kavos skonį.

APDOROJIMAS

Drėgnasis

Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.

SCA VERTINIMAS

84/100

Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.

REGIONAS

Acatenango

Vietovė garsėja žema temperatūra ir kartais atpučiamomis karšto oro bangomis nuo Ramiojo vandenyno. Tai, kartu su besikeičiančiais metų laikais, leidžia kavą džiovinti saulėje. Acatenango regiono kava pasižymi vaisiškumu, kvapniu aromatu, subalansuotu kūnu ir išraiškingu skoniu.

AUGIMO AUKŠTIS

1600-1800 m

Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.

SKRUDINIMAS

Vidutinis

Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

Guatemala
La Hermosa, 1 kg

29.00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Aeropress greitam kavos puodeliui

Dėl patogaus ir kompaktiško dizaino šis kavos ruošimo įrankis idealiai tinka bet kurioje virtuvėje, keliaujant ar net stovyklaujant. Su Aeropress galėsi ruošti iki 3 puodelių kavos vienu metu, o šiam aromatingui procesui prireiks vos minutės! Skamba kaip puikus rytinės kavos draugas, kuris leis mėgautis turtingo skonio, mažai kartumo turinčiu kavos puodeliu, tiesa?

Prancūziškas kavinukas visai šeimai

Vienas iš paprasčiausių ir populiariausių kavos ruošimo būdų, kurį galite išbandyti namuose. Prancūziškas kavinukas leis atskleisti natūralų šios išskirtinės kavos skonį. O kad kavos ruošimas būtų dar profesionalesnis, Hario virduliukas leis namuose jaustis lyg tikru barista. Šiam kavos ruošimo būdui, rekomenduojame kavos pupeles malti rupiau.

Pusiau automatinis kavos aparatas tikram baristai

Pusiau automatiniai kavos aparatai yra vienas iš geriausių sprendimų tiems, kurie namuose nori jaustis tarsi tikri baristos kavinėse. Visiškas kavos ruošimo proceso kontroliavimas leis personalizuoti ir išgauti geriausią kavos puodelį. Nesvarbu, ar nuspręsi pasimėgauti klasikiniu espresso, ar saldesniu espresso machiatto – rezultatas, be abejonės, bus nepriekaištingas. Be to, pusiau automatiniai kavos aparatai yra tarsi stilinga interjero detalė, kurios nori kiekvienas kavos mylėtojas.