TOP kavos pasiūlymas

Rūšinė kava
Nicaragua Maragogype

Tiesiog sukurta jaukioms žiemos akimirkoms.
Iš rūšinių kavos pupelių „Nicaragua Maragogype“ paruošta kava saldžiai kvepia medumi ir karamele. Gomurį kutena subtilus prieskonininių žolelių aštrumas.

 

RŪŠIS
Maragogype
Ši Maragogype kavos rūšis išsiskiria ypatingo dydžio pupelėmis – jos net 40% didesnės už kitas įprastas arabikos rūšis ir dėl to labai gražiai vadinamos „drambliapupėmis“.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
83/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
ŪKIS
Fincas Mierisch
Tolimoje Nikaragvoje, Mierisch šeimos kavos plantacijose, nuolat eksperimentuojama su įvairiomis kavos rūšimis ir skirtingais apdirbimo metodais. Skiriamas ypatingas dėmesys kiekvienam kavamedžiui, kiekvienai kavos uogai. Čia gimsta ypatingo skonio kava.
AUGIMO AUKŠTIS
1200-1500 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠIS

Maragogype

Ši Maragogype kavos rūšis išsiskiria ypatingo dydžio pupelėmis – jos net 40% didesnės už kitas įprastas arabikos rūšis ir dėl to labai gražiai vadinamos „drambliapupėmis“.

APDOROJIMAS

Drėgnasis

Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.

SCA VERTINIMAS

83/100

Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.

ŪKIS

Fincas Mierisch

Tolimoje Nikaragvoje, Mierisch šeimos kavos plantacijose, nuolat eksperimentuojama su įvairiomis kavos rūšimis ir skirtingais apdirbimo metodais. Skiriamas ypatingas dėmesys kiekvienam kavamedžiui, kiekvienai kavos uogai. Čia gimsta ypatingo skonio kava.

AUGIMO AUKŠTIS

1200-1500 m

Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.

SKRUDINIMAS

Vidutinis

Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

Nicaragua
Maragogype, 1 kg

31.00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Keraminis filtras Hario V60

Mėgstantiems ilgesnes kavos pertraukėles. Šis vienas populiariausių alternatyvių kavos ruošimo būdų suteikią galimybę plačiai eksperimentuoti su kavos skoniais. Ypač tinka ruošti rūšines kavas – puikiai atskleidžia jų turtingą aromatų ir skonių įvairovę.

Pusiau automatinis kavos aparatas

Svajojantiems būti barista namuose. Pagaminkite tobulo skonio espresso kavą ar suplakite aksominės konsistencijos pieno putą gėrimams su pienu tiesiog savo namuose. Taip paruošta rūšinė kava atskleižia joje slypinčią skonio gelmę.

Automatinis kavos aparatas

Svajojantiems turėti asmeninį baristą namuose. Tereikia paspausti mygtuką ir kavos aparatas, lyg barista kavinėje, pats viską paruošia: nuo tiršto ir stipraus espresso iki cappuccino su šilkine pieno puta. Belieka tik mėgautis skania kava!