RŪŠIS
Maragogype
Ši Maragogype kavos rūšis išsiskiria ypatingo dydžio pupelėmis – jos net 40% didesnės už kitas įprastas arabikos rūšis ir dėl to labai gražiai vadinamos „drambliapupėmis“.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
83/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
ŪKIS
Fincas Mierisch
Tolimoje Nikaragvoje, Mierisch šeimos kavos plantacijose, nuolat eksperimentuojama su įvairiomis kavos rūšimis ir skirtingais apdirbimo metodais. Skiriamas ypatingas dėmesys kiekvienam kavamedžiui, kiekvienai kavos uogai. Čia gimsta ypatingo skonio kava.
AUGIMO AUKŠTIS
1200-1500 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.