Šventiniai pasiūlymai iki -50%

Vos pamatęs dar žalią Indonezijos kavos pupelę pastebi, kad ji skiriasi nuo kitų. Pilkšvai žalios sodrios spalvos, neįprasto kvapo ir keistos, pailgos formos pupelės tiesiog rėkte rėkia – mes kitokios! Ir neklysta. Pirmiausia todėl, kad Indonezijoje vyraujanti Tim Tim pupelių rūšis yra natūrali arabikos ir robustos hibridinė veislė. Be to, indoneziečiai kavą apdoroja niekur kitur pasaulyje nesutinkamu Giling Basah metodu. Skamba įdomiai, bet nieko nesako? Ir nesakys, kol neparagausi. Nuo pirmo gurkšnio juntamas raudoną vyną primenantis sodrumas. Vėliau seka cinamono bei karamelės saldumas. Viską apjungia itin ryški deginto cukraus nata. Ir visai nebūtina keliauti už jūrų marių, atrask Indoneziją savo kavos puodelyje!

 

RŪŠIS
Tim Tim, Ateng
Indonezijoje vyraujanti Tim Tim pupelių rūšis yra natūrali arabikos ir robustos hibridinė veislė. Ji yra atsparesnė kenkėjams, turi daugiau kofeino, suteikia pagamintai kavai tvirtą kūną ir žemiškas natas. Kartu sumaišyta ir Sumatroje itin populiari 100% arabikos rūšis Ateng praturtina skonį arabikai būdingu vaisiškumu ir sutekia subtilių natų.
APDOROJIMAS
Giling Basah
Unikalus, tik Indonezijai būdingas kavos pupelių apdorojimo būdas. Po fermentacijos ir plovimo pupelės nėra visiškai išdžiovinamos – dar būdamos drėgnos (išlaikiusios 25 – 30% drėgmės) jos patenka į specialų lukštenimo aparatą ir tik tuomet yra tęsiamas džiovinimo procesas. To pasekoje pupelės įgauna pilkšvai žalią sodrią spalvą bei neįprastą kvapą. Sumažėja kavos rūgštingumas, o skonis tampa dar intensyvesnis.
SCA VERTINIMAS
84/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
REGIONAS
Sumatra
Dėl tobulo klimato ir gamtos įvairovės Indonezijai priklausanti Sumatros sala puikiai tinka išskirtinės kavos auginimui. Sumatros kavos žavi "sunkiais" ir pikantiškais skoniais. Skonio paletėje dominuoja žemiškos natos, tabakas, vynas, riešutai bei prieskoniai.
AUGIMO AUKŠTIS
1450 - 1700 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Tamsus
Tamsus skrudinimo lygis geriausiai atskleidžia ir išryškina Indonezijos Sumatros kavos skonio paletę.

RŪŠIS

Tim Tim, Ateng

Indonezijoje vyraujanti Tim Tim pupelių rūšis yra natūrali arabikos ir robustos hibridinė veislė. Ji yra atsparesnė kenkėjams, turi daugiau kofeino, suteikia pagamintai kavai tvirtą kūną ir žemiškas natas. Kartu sumaišyta ir Sumatroje itin populiari 100% arabikos rūšis Ateng praturtina skonį arabikai būdingu vaisiškumu ir suteikia subtilių natų.

APDOROJIMAS

Giling Basah

Unikalus, tik Indonezijai būdingas kavos pupelių apdorojimo būdas. Po fermentacijos ir plovimo pupelės nėra visiškai išdžiovinamos – dar būdamos drėgnos (išlaikiusios 25 – 30% drėgmės) jos patenka į specialų lukštenimo aparatą ir tik tuomet yra tęsiamas džiovinimo procesas. To pasekoje pupelės įgauna pilkšvai žalią sodrią spalvą bei neįprastą kvapą. Sumažėja kavos rūgštingumas, o skonis tampa dar intensyvesnis.

SCA VERTINIMAS

84/100

Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.

REGIONAS

Sumatra

Dėl tobulo klimato ir gamtos įvairovės Indonezijai priklausanti Sumatros sala puikiai tinka išskirtinės kavos auginimui. Sumatros kavos žavi "sunkiais" ir pikantiškais skoniais. Skonio paletėje dominuoja žemiškos natos, tabakas, vynas, riešutai bei prieskoniai.

AUGIMO AUKŠTIS

1450 - 1700 m

Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.

SKRUDINIMAS

Tamsus

Tamsus skrudinimo lygis geriausiai atskleidžia ir išryškina Indonezijos Sumatros kavos skonio paletę.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

Indonesia Sumatra, 250 g

10.00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Rytui – intesyvaus skonio kava su Moka kavavire

Tikras italas neįsivaizduoja ankstyvo ryto be Moka kavavirės. Taip paruošta kava yra itin aromatinga, intensyvi ir iš karto išvaiko visus miegus.

Kavos Draugo ekspertai pataria: į Moka kavavirę pilkite jau iš anksto pakaitintą vandenį, rinkitės šiek tiek smulkiau nei vidutiniškai maltą kavą (tik ne per smulkią), nespauskite jos kavos sietelyje ir nuimkite kavavirę nuo viryklės tik kavai pradėjus gargaliuoti. Jeigu į paruoštą kavą pripilsite truputį vandens, skonis bus dar saldesnis!

Pietums – tobulo skonio espresso su SAGE kavos aparatu

Ar žinojote, kad po sočių pietų espresso kava padeda geriau virškinti? It tikras barista tobulo skonio espresso paruošite su šiuo Sage espresso kavos aparatu. Suberiate pupeles, šviežiai sumalate tiesiai į kavos ruošimo rankeną, suspaudžiate (sutamperiuojate), įstatote rankeną į kavos aparatą ir akimirksniu magiškas kavos skystis teka į kavos puodelį. Iš Indonezijos Sumatros pupelių paruoštas espresso yra vienas tobuliausių!

Popietei – šaltai brandinta kava su Asobu

Su šalto plikymo kavinuku Asobu „Cold Brew“ paruošta kava yra itin sodri, vyniška ir saldi. Įberkite jau sumaltą kavą, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 12 val.

Gurkšnokite vieną arba pagardinkite įvairiais ingredientais. Itin skanu su migdolų pienu ir ledo kubeliais – taip paruošta kava įgauna likerišką skonį (būtinai išbandykite!).