TOP kavos pasiūlymas

Rūšinės kavos pupelės Ethiopia Yirgacheffe

Ryškus prinokusių mėlynių, juodųjų serbentų, vanilės ir Earl Grey arbatos aromatas. Saldi it miško uogos. Gomurį dar ilgai glosto saldus uoginis poskonis. Būtent tokia yra viena iš išskirtiniausių mūsų kavų – Ethiopia Yirgacheffe. Paragauk ir atrask vasaros skonį kavos puodelyje!

 

SCA VERTINIMAS
85/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
REGIONAS
Yirgacheffe
Šis Etiopijos regionas garsėja bene labiausiai pasaulyje vertinama kava. Gurmanus žavi unikalūs uoginiai ir citrusiniai skoniai, kavos lengvumas ir subtilumas.
RŪŠIS
Heirloom
Kavos tėvynėje Etiopijoje natūraliai auga tūkstančiai vietinių kavamedžių rūšių, vadinamu vienu bendru pavadinimu “Heirloom”. Daugelis jų dar nėra atrastos, o mes skanaujame vieną iš jau atrastų lobių.
AUGIMO AUKŠTIS
1800 - 2000 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis. Etiopiška Yirgacheffe – arčiausiai dangaus užauginta mūsų asortimento kava.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

Ethiopia
Yirgacheffe, 250 g

10,00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Šaltai brandinta kava su Asobu

Su šalto plikymo kavinuku Asobu „Cold Brew“ paruošta kava yra itin gaivi, sodri ir saldi. Įberkite jau sumaltą kavą, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 12 val. Gurkšnokite vieną arba pagardinkite įvairiais ingredientais. Itin skanu su apelsinų sultimis, medumi ir ledo kubeliais.

Kavos puodelis su Chemex

Afrikinės kavos tiesiog sukurtos ruošti Chemex kavinuke. Įberiame šviežiai sumaltą kavą į sudrėkintą popierinį Chemex filtrą ir sukamaisiais judesiais lėtai pilame vandenį. Mėgaujamės švelniu kavos skoniu bei besiskleidžiančia uoginių ir citrusinių skoninių natų puokšte.

Tobulas espresso vienu paspaudimu!

Vienas skaniausių mūsų ragautų espresso yra būtent iš etiopiškos Yirgacheffe. Spaudžiame automatinio espresso aparato mygtuką ir mėgaujamės tobulu skoniu. Vasarą pagardiname toniku, ledo kubeliais ir žaliosios citrinos skiltele.