SCA VERTINIMAS
85/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
REGIONAS
Yirgacheffe
Šis Etiopijos regionas garsėja bene labiausiai pasaulyje vertinama kava. Gurmanus žavi unikalūs uoginiai ir citrusiniai skoniai, kavos lengvumas ir subtilumas.
RŪŠIS
Heirloom
Kavos tėvynėje Etiopijoje natūraliai auga tūkstančiai vietinių kavamedžių rūšių, vadinamu vienu bendru pavadinimu “Heirloom”. Daugelis jų dar nėra atrastos, o mes skanaujame vieną iš jau atrastų lobių.
AUGIMO AUKŠTIS
1800 - 2000 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis. Etiopiška Yirgacheffe – arčiausiai dangaus užauginta mūsų asortimento kava.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.