Rinkdamiesi kavą, atkreipkite dėmesį į:
1. Kavos tipą. Jeigu norite švelnesnio skonio kavos, rinkitės 100 % arabikos mišinius. Jeigu pageidaujate aštresnio skonio – rinkitės arabikos ir robustos mišinius. Jeigu norite kažko išskirtinio ir itin gurmaniško – rinkitės rūšines kavas.
2. Kavos regioną. Jeigu mėgstate labiau tradicinį kavos skonį, rinkitės Pietų Amerikos arba Azijos kavas. Mėgstantiems vaisiškas, uogiškas kavos natas arba norintiems kažko egzotiško, rekomenduojame Afrikos bei Centrinės Amerikos kavas.
3. Apdorojimo būdą. Jeigu renkatės rūšinė kavą, atkreipkite dėmesį į apdorojimo būdą: sausuoju būdu apdorota kava bus saldesnė ir sultingesnė, drėgnuoju būdu – vaisiškesnė ir ryškesnė, "tyresnė".
4. Kavos skrudinimą. Kuo tamsiau skrudinta kava – tuo labiau ji primins itališkos kavos skonį: bus juntama kaip aštresnė ir kartesnė. Kuo šviesesnis skrudinimas – tuo kava bus vaisiškesnė, uogiškesnė.
5. Skonines natas. Paprasčiausia kavą pasirinkti pagal dominuojančias skonio natas ir skonio aprašymą. Šiuo metu skaniau skamba šokoladas, kakava ir karamelė ar mėlynės, juodieji serbentai ir vanilė?