Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

6 tendencijos, kurias turi žinoti kiekvienas kavos mėgėjas

Didesnis domėjimasis sveikesniais pasirinkimais, aukštos kokybės kava ir įvairiausi jos deriniai – kiekvienais metais pasaulyje karaliauja skirtingos tendencijos. Kokie vėjai tarp kavos gėrimų pučia pastaruoju metu? Kuo išsiskiria jų mėgėjai? Po šių gėrimų naujienas nuolat nardanti „Kavos draugo“ mokymų apie kavą ir kavos aparatus vadovė Ieva Kulikauskienė pristato pastaruoju metu 6 populiariausias madas tarp kavos mėgėjų.

Kavos mėgėjai – vis jaunesni, bet ir atsakingi

Ne paslaptis, kad kavos gėrimus, ypač saldžius ir su pienu, ragauja vis jaunesnio amžiaus atstovai. O kavos aparatų rinkoje kasmet pristatoma vis daugiau inovatyvių prietaisų su pieno sistemomis. Tad pastaruoju metu išskiriamos dvi kavos entuziastų auditorijos – augantys jos mylėtojai ir tūkstantmečio karta.

Šiuolaikiniai 13-18 metų jaunuoliai nėra pratę prie klasikinio espresso skonio. Juos labiau domina įvairūs saldūs gėrimai, tad frappuccino, latte ir skirtingi kavos kokteiliai su įvairiais sirupais – jiems puikiai žinomi. Pienas, cukrus ir subtilios kavos užuominos puodelyje – ko daugiau ir benorėti, ar ne?

Pasaulyje daug kalbama ir apie tūkstantmečio kartą (angl. millennials), kuri domisi ne tik gėrimo skoniu, bet ir kilme. Gurkšnojant americano mintys sukasi ne vien apie skonį, bet ir iš kur atkeliavo geriama kava, ar žmonėms, skynusiems jos pupeles, buvo sąžiningai sumokėta už darbą? Šios kartos atstovai rimtai žiūri į socialinę atsakomybę, poveikį gamtai ir dažniau renkasi „Fair trade“ ženklu pažymėtą asortimentą, nepamiršta ir rūšinės kavos.

Lėtai per Chemex kapsintys kavos lašai

Chemex – tikra klasika, kuri neišeina iš mados ir šiemet vėl sulaukia didesnio dėmesio. Per filtrą ruošiamoje kavoje subtiliai išryškinami dominuojantys skoniai, tokie kaip citrusinių vaisių ar skrudintų žemės riešutų, itin atsiskleidžia aromatingumas. Toks kavos paruošimo būdas pakankamai lėtas, tačiau tikriems kavos mylėtojams tampa savita meditacija belaukiant, kol atsiskleis geriausios kavos savybės.

Šaltai brandinta kava – gaivi kofeino dozė

Jei karštais vasaros rytais niekaip nespėji pasimėgauti kavos puodeliu ir tuo pačiu nori atsigaivinti – pats metas prisiminti šalto brandinimo kavą (angl. cold brew). Ją pagaminti visai paprasta: reikės stambiau sumaltų kokybiškų kavos pupelių, švaraus bei vėsaus vandens ir šiek tiek kantrybės.

Santykiu 1:5 (arba 1:2, jeigu nori paruošti koncentratą, kurį vėliau pakaks sušvelninti šaltu vandeniu) į specialiai tam pritaikytą kavinuką įdėki kavos ir užpilki vėsiu vandeniu. Tuomet 16 valandų palaikyk šaldytuve, kad visi eteriniai aliejai, kofeinas ir aromatas pereitų iš maltos kavos į vandenį.

Kodėl ji tokia populiari? Nes iš anksto pagaminta, kiekvieną rytą garantuoja greitą prabudimą! Tinkamai paruošta ir laikoma šaldytuve ši kava bus tinkama vartoti maždaug 10 dienų. Tik atsargiai: kuo ilgiau ji stovi, tuo stipresnė ir kartesnė tampa. Tad jokiu būdu nereikėtų viršyti 20 valandų laikymo trukmės.

O jei laiko pritrūks net šios kavos paruošimui namuose, čiupki jau pagamintą šaltą kavą iš mūsų asortimento – teliks paskaninti ledukais ir galėsi mėgautis.

Putojanti nitro kavos taurė

Kuo kavos mėgėjus traukia iš pirmo žvilgsnio girą primenanti kava? Ne vienam smalsu paragauti, koks gi itin didelę kofeino koncentraciją turinčio ir azotu pripildyto gėrimo skonis. Išskirtinis ir jos pagaminimas – į atšaldytą kavą pilamas azotas. Dėl to susidaro aksominė puta, oro burbuliukai, jaučiamas grietinėlės skonis ir kreminė tekstūra. Jei nori paragauti ko nors naujo – šis derinys kaip tik tau! Tiesa, šį gėrimą pačiam pasidaryti sudėtinga, mat tam reikia specialaus kavos aparato.

Burbuliuojanti kava

Jei juodos kavos puodelis ne prie širdies, gali išmėginti gazuotą kavą. Taip, perskaitei teisingai. Tai tiesiog espresso puodelis, pagardintas toniku arba kitokiu limonadu. Burbuliukai atgaivina, o skirtingi pagardų skoniai nustebina jau po pirmo gurkšnio!

Puodelyje – ir ekologiškas dvelksmas

Kasdien vis daugiau sveiko gyvenimo stiliaus propaguotojų ieško kokybiškų, sveikesnių produktų – ne išimtis ir kava. Esant dideliam pasirinkimui, ekologiška kava tikrai nenusileidžia savo asortimentu. Kodėl ji vis populiaresnė? Nuo laukų iki mūsų puodelių – tokios kavos pupelės užauginamos ir laikomos be jokių sintetinių medžiagų. Visi šie procesai yra kontroliuojami ir turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Tad ir ją geriant, ramu, jog į organizmą nepateks žalingų medžiagų. Kartu tai ir gamtai draugiškas produktas, nekenkiantis nei aplinkai, nei joje esantiems gyvūnams – taip laimi visi!