Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Kaip nugyventi 100 metų? Gerti arbatą!

Arbata sveikata
#arbata #sveikata

Kavos Drauge mes nesustodami kalbame apie kavą, tačiau dažnai primirštame, kad egzistuoja ir kitas gėrimas, kuris varžosi dėl paties populiariausiojo pasaulyje titulo. Ir ne, tai nėra „Coca-Cola“. Aš kalbu apie arbatą. Išduosiu paslaptį, kai niekas nemato, mes ją net kartais geriame darbe.

Kad ir kaip šventvagiškai tai beskambėtų, bet arbata yra puikus gėrimas, labai dažnai siejamas su teigiamomis savybėmis jūsų sveikatai. Daugelis nustemba išgirdę, kad skirtingos arbatos rūšys yra gaminamos iš tų pačių arbatžolių – Camellia sinensis – o jų „spalvą“ apsprendžia apdorojimo būdas. Baltoji arbata yra apdorojama mažiausiai, o juodoji – stipriausiai. Nors ir gali būti kilusios iš tos pačios plantacijos, pagrindinės arbatos rūšys (žalioji, juodoji, baltoji ir oolong) gali stipriai skirtis ne tik skoniu, bet ir savo poveikiu sveikatai.

arbatų rūšys

Juodoji arbata

Ši arbata neabejotinai yra pati populiariausia – ją mėgsta daugiau nei du trečdaliai arbatos gėrėjų pasaulyje. Tuo pačiu metu ji yra ir pagrindas daugeliui arbatų mišinių ir prieskoninių arbatų, tad jos mylėtojų skaičius dar išauga.

Moksliniai tyrimai nustatė ryšį tarp reguliaraus juodos arbatos vartojimo ir sumažėjusios širdies ligų rizikos. Tiesa, jos tam reikėtų per dieną išgerti bent 3 puodelius. Be viso to, juodoji arbata dar gali sumažinti streso hormonų kiekį organizme, tad gali būti idealiu gėrimu ramiam atokvėpiui po įtemptos dienos.

Žalioji arbata

Tai turbūt dažniausiai ir garsiausiai linksniuojama arbatos rūšis kalbant apie sveikatą. Priešingai nei juodoji, žalioji arbata apdorojimo procese visiškai nėra fermentuojama. Žaliosios arbatos turimi antioksidantai gali sumažinti įvairių vėžinių ląstelių atsiradimo tikimybę: plaučių, skrandžio, krūties, kasos ir kitų.

Taip pat ji yra vienas geriausių kūno svoriu besirūpinančiųjų draugų, nes padeda aktyvinti medžiagų apykaitą. Be viso to ji dar tonizuoja ir skatina smegenų procesus, tad puikiai tinka prie rytinio dušo. Na, jei kava baigėsi. 😉

Arbatos puodelis

Baltoji arbata

Baltoji arbata populiarumu dažnai užgožiama savo žaliosios ir juodosios sesių, tačiau tai nereiškia, kad ji mažiau naudinga sveikatai. Joje esantis didelis antioksidantų kiekis apsaugo organizmo ląsteles nuo žalingų laisvųjų radikalų. Ši arbata lėtina odos senėjimo procesus ir padeda apsaugoti ją nuo saulės skleidžiamų UV spindulių.

Be to baltoji arbata gali prisidėti prie burnos higienos ir sveikatos, sumažindama dantų ėduonies tikimybę. Kadangi ji yra gerokai šviesesnė nei juodoji ar žalioji arbata, nereikės baimintis dėl galimo ilgalaikio poveikio jūsų šypsenos spalvai.

Oolong arbata

Lyginant arbatžolių apdorojimo lygį, oolong arbata įsitaiso per vidurį tarp žaliosios ir juodosios, taip apjungdama šių arbatų skonio savybes ir suteikdama unikalių gerųjų savybių sveikatai. Daugiausia Oolong privalumų yra siejama su širdies ligomis, nes atrastas tiesioginis ryšys tarp jos gėrimo ir sveikos arterijų funkcijos.

Oolong arbata net labiau už žaliąją linksniuojama svorio metimo temose, nes aktyvina organizmo medžiagų apykaitą ir padeda greičiau deginti kūno riebalus. Taip pat oolong arbata taip pat veiksminga ir diabeto prevencijai. Moksliniais tyrimais nustatyta, kad jau po mėnesio šios arbatos gėrimo, kraujyje gali sumažėti gliukozės lygis.

Arbatos plantacija

Hipotezių dėl gydomųjų ar prevencinių arbatos savybių yra galybė (o kiek dar mitų!): vienos jų patvirtintos medicininiais tyrimais, kitos dar tik nagrinėjamos. Visgi, dėl vieno mokslininkai sutaria vieningai – arbata neturi kenksmingų savybių. Jei netikit manimi, patikėkit Harvardu!

Taip kad nesikuklinkite ir pasiimkite iš lentynos didžiausią puodelį! Tik nenuskandinkite jo cukruje 😉