TOP kavos pasiūlymas

Pertraukėlė su Kavos Drauge Laura

laura-balockaite
#istorijos #kavos draugas

KAS: Kavos Draugo UK, Vokietijos ir Austrijos pardavimų vadovė Laura Baločkaitė
KAVOS PUODELIŲ PER DIENĄ: 3
KAVA: „Caprisette Belgique“
KAVOS GĖRIMAS: Juoda kava su cinamonu
RUOŠIMO BŪDAS: Nespresso, Moka ir automatinis kavos aparatas
KAVA – TAI: Pauzė

Tavo pirmoji kavos patirtis?

Vau! Sunku tiksliai prisiminti, nes tai buvo labai seniai. Mano tėvai buvo labai rimti kavos gėrėjai ir namuose „į trasą eidavo“ labai daug kavos. Pamenu, kaip ir daugelis vaikų, įsivaizduodavau, kad tai kažkoks stebuklingas gėrimas – ypač todėl, kad jo gerti nebuvo galima. Ir jau tik vėliau, būdama mokyklinio amžiaus, pirmą kartą paragavau juodos kavos iš mamos puodelio. Tai buvo tradicinė užpiltinė kava su trimis, keturiais šaukšteliais kavos. Mano pirma mintis – tragedija! Tuomet niekaip negalėjau suprasti, kaip įmanoma gerti tą kartų gėralą. Tą emociją ir skonį labai gerai prisimenu.

Kiek kavos puodelių per dieną išgeri?

Dažniausiai išgeriu tris puodelius – tradiciškai du iki pietų ir vieną desertinį popiet. Įprastai geriu juodą kavą, bet tas popietinis puodelis kartais būna su pienu, labiau primenantis desertą.

Skaniausia „Kavos draugo“ kava ir kodėl?

Tai bene mėgstamiausia visų mūsų klientų ir bendradarbių kava – „Caprisette Belgique“. Joje yra itin geras skonio balansas – puikiai dera saldumas, kartumas ir rūgštumas. Tai tas vidurkis, kuris man tinka. Būtent šią kavą dažniausiai renkuosi pati sau ir vežu lauktuvių kitiems.

Tavo kavos ritualas namuose?

Turiu du mėgstamus kavos ruošimo būdus. Pirmasis – tai greitasis kavos ritualas su kapsuliniu NESPRESSO kavos aparatu. Jį naudoju, kai skubu: tiesiog įsimetu kapsulę, paspaudžiu mygtuką ir greitai gerdama gurkšnį kavos, keliauju pro namų duris. Antrasis kavos ruošimo būdas lėtesnis ir labiau skirtas savaitgaliams, kai turiu laiko lėtai pasimėgauti – tuomet verdu kavą MOKA kavinuke. Užtrunku ilgiau nei su kapsuliniu kavos aparatu, bet man labai patinka pats kavos ruošimo procesas – tas nuostabus kunkuliuojantis garsas, kai bėga kava…Tada turiu galimybę pasimėgauti visu kavos ritualu.

Tavo kavos ritualas darbe?

Standartinis skubančių žmonių variantas – kava iš automatinio kavos aparato.

Mėgstamiausias kavos receptas?

Juoda kava su šiek tiek cinamono ant viršaus. Labai mėgstu cinamoną, todėl dedu jį praktiškai visur, o su kava jis tobulai tinka. O vasarą, kai karšta, mėgstu gaminti šaltą kavą: įdedu į stiklinę ledo kubelių, supilu išplaktą migdolų pieną, vieną espresso kavos porciją ir viską papuošiu šokolado drožlėmis.

Jeigu ne kava, tai… ?

Vanduo su citrina ir laimu.

Neįprastas kavos įprotis?

Puodelyje kavos turi būti du pirštai nuo viršaus ir ne daugiau! 🙂 Jeigu daugiau – nebeskanu gerti. Ir visi, kurie sako, kad labai gerai mane pažįsta, žino šią auksinę ribą. Tai čia tokia viena keistenybė, iš kurios juokiasi visi draugai, bet ją gerbia.

Neįprasta vieta, kurioje teko gerti kavą?

Visai neseniai dalyvavome „Lietuvos plento taurės“ dviračių varžybose ir vienas iš dalykų, be kurių, aišku, negalėjome apsieiti minant dviračio pedalus visą parą – pajungiama elektrinė plytelė ir MOKA kavinukas 🙂 Apsupti daugybės ratų, lauke virdavomės kavą ir mėgaudavomės. Daugiau tokių kaip mes nebuvo, bet norinčių prisijungti ir išgerti kavos atsirado.

Kava – tai…?

Kava – tai PAUZĖ, per kurią aš galiu tiesiog mėgautis. Labai nemėgstu skubėti, bet netgi tas kavos gurkšnis išbėgant greitai pro namų duris – tai pusės minutės pauzė, kai padarai tokį – „ahh“ – ir lyg paspaudi „restart“ mygtuką galvoje. Kai turiu laiko ilgesnei kavos pauzei ir mėgaujuosi ja viena, skiriu tą laiką apmąstymams, darbų suplanavimui arba tiesiog atsipalaidavimui. O būnant su draugais, kava siejasi su tuo laiku, kai galime kuriam laikui „užpauzint“ visus kitus įvykius, skirti laiko vieni kitiems ir tiesiog mėgautis.