TOP kavos pasiūlymas

Šventės artėja! Kaip išrinkti geriausią dovaną?

#dovanos #šventės

Nespėsim net mirktelti, o šventės jau bus čia. Su lempučių girliandomis, sausainiais, eglutės kvapu ir žaisliniais burbulais. Su sniego laukimu ir kaip visad kiek per anksti papuoštomis parduotuvių vitrinomis. Na, o dabar visus apėmęs lengvas šventinis nerimas – kaip be jo. Skubėjimas, sausakimšos parduotuvės, eilės… Ir, žinoma, dovanų sąrašas. Tas, kuris neduoda ramybės bene labiausiai.

Kaip nepasimesti renkant dovanas? Keletas patarimų, ką po eglute norėtų rasti tikras kavos mylėtojas.

Tai, kas sušildys kiekvieną

Žiemos vakarai – tamsūs ir šalti, todėl viskas, kas sušildo, tampa tinkama dovana. Tad kavą galite nedvejodami įtraukti į dovanų sąrašą. Kavos pupelės, pagalvėlės, kapsulės, malta kava – tiks bet kuri forma. Tik iš anksto pasidomėkite, ar žmogus, kuriam, pavyzdžiui, dovanojate kavos pupeles, namuose turi kavamalę. Jei nesate tikras – malta kava visuomet yra “saugiausias” variantas.

Jei dovaną renkate arbatos mylėtojui, šventėms ypač tiks kvapni aromatizuota arbata arba jos rinkiniai. Ieškokite arbatos, gardintos cinamonu, apelsino žievele ir gvazdikėliais – tai tikrų tikriausi Kalėdiniai kvapai. Visgi, jei dairotės dovanų klasikos mėgėjui, tradicinė juodoji ar žalioji arbata visada ras vietą jų namuose.

Bet kokiu atveju kava ir arbata gali tapti tiek šilta, neįpareigojančia dovana, tiek priedu prie dovanos. Dailiai supakuotą kavą ir arbatą dovanokite kolegoms, pažįstamiems, giminaičiams. Mažas kiekis gurmaniškos kavos puikiai tiks kaip dovana verslo partneriams. Jei planuojate kavą ir arbatą dovanoti savo šeimos nariams ir artimiems draugams, siūlau paruošti mažą komplektą iš kavos (arbatos), puodelių, saldumynų ir šilto vilnonio pledo. Puikiai tiks jaukiai vakarojant su karštos kavos puodeliu rankoje ir šventiniu filmu.

Tikriems kavos gurmanams

Sukate galvą, ką padovanoti žmogui, kuris ne tik mėgsta kavą, bet ir, rodos, gyvena ja: domisi kavos pasaulio naujovėmis, skirtingais gaminimo būdais?

Nustebinti tikrą kavos gurmaną galima pasirūpinus priedais ir aksesuarais, skirtais ruošimui. Geros kavos mėgėjams gali būti dovanojamos rankinės kavamalės, klasikiniai kavinukai (pavyzdžiui, Chemex) arba modernaus dizaino virdulys, kuris ne tik ruoš kavą, bet ir papuoš interjerą.

Artimiausiems

Šeimos nariams ir artimiausiems draugams rekomenduoju išrinkti kažką praktiško ir vertingo: pieno putų plaktuvą, kuris padės paruošti puikų cappuccino, arba kavamalę, kuri pripildys namus šviežios kavos aromatu. Verta paieškoti Mokka kavavirės – šiuo prietaisu patogu naudotis ir gaminti gardžią kavą. Be to, labai papuošia virtuvę.

Jei Kalėdos yra tas metas, kai nusprendžiate padovanoti dovaną visai šeimai ir kartu sau – rinkitės kavos aparatą. Kodėl verta? Visų pirma, šis pirkinys atneš daug gerų emocijų į Jūsų namus – ypač jei jau kuris laikas svajojate apie kavos apratą. Be to, jis džiugins ilgai, ne tik šventiniu laikotarpiu. Apie puikią kavą kiekvieną rytą net nepradėsiu pasakoti…

Apibendrinant, viskas labai paprasta – rinkdami dovaną tiesiog pagalvokite apie žmogų, kuriam dovana skirta. Jis intelektualus kavos gurmanas, kuris visada renkasi rūšines kavos pupeles, o gal žaismingas kavos mylėtojas, mėgstantis vaizduoti baristą savo virtuvėje? Kad ir kokią dovaną išrinktumėte, svarbiausia tai daryti nuoširdžiai. O parodytas dėmesys kartais svarbiau, nei tai, kokio aukščio bus dovanų kalnas.

Tegul Jūsų Kalėdos būna šiltos ir kvepia kava!

Nuotraukos: Pinterest