MĖNESIO PASIŪLYMAS
SAVAITĖS PASIŪLYMAS
SAVAITĖS PASIŪLYMAS
Nemokamas pristatymas

nuo 39€ į tavo namus

9.6/10 klientų vertinimas

aptarnavimui ir kokybei

1 mln.+ laimingų klientų

visame pasaulyje

5 specializuotos parduotuvės

didžiuosiuose Lietuvos miestuose

Kava be kofeino

Filtrai

Rodomi visi 14 paieškos rezultatai

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Kavos tipas
Kavos regionas
Skrudinimo lygis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kapsulių technologija
Pieno sistemos tipas
Kapsulių tipas
Grupių skaičius
Valdymo tipas
Rekom. puod. skaičius per dieną
Pajungimas prie vandentiekio
Kavos aparatas naudoja
Pupelių talpa
Girnų plotis
Kam skirta
Kavamalės tipas
Skirta
Girnų tipas
Girnų konstrukcija
Tinka
Kavos rūšis
Programuojamas malimo laikas
Serija
Kiekis
Prekių ženklai
Akcija

Kava be kofeino – sparčiai populiarėjanti kavos rūšis ne tik tarp Kavos Draugų, bet ir visame pasaulyje. Įprastai žmonėms būdinga pakankamai aukšta kofeino tolerancija (sveikiems suaugusiesiems rekomenduojama didžiausia kavos norma – 4 standartiniai (240 ml) puodeliai per dieną), todėl populiariausia išlieka įprastoji kava su kofeinu. Vis dėlto akivaizdžiai matyti, jog kavą be kofeino besirenkančių žmonių skaičius auga. Tai kavos mėgėjai, kurie dėl įvairiausių priežasčių turi riboti kofeino kiekį: kenčiantys nuo įvairių sveikatos problemų, besilaukiančios ir maitinančios moterys, kofeinui jautrūs žmonės bei tie, kurie linkę viršyti kofeino paros normą, bet vis dar nori mėgautis kavos skoniu. Galų gale, visiškai nesvarbu, dėl kokių priežasčių susidomėjote šia kava – Kavos Draugo asortimente rasite aukščiausios kokybės produktų be kofeino. Tačiau pirmiausiai siūlome sužinoti, kaip kaip įprasta kava tampa kava be kofeino.

Saugūs šiuolaikiniai kofeino šalinimo būdai

Prieš pradedant kalbėti apie kofeino šalinimo būdus, pirmiausia vertėtų susipažinti su pačiu kofeinu ir jo poveikiu. Norintiems sužinoti apie tai daugiau, siūlome paskaityti straipsnius čia ir čia. Šiuolaikinis ir visiškai saugus kofeino pašalinimas iš kavos pupelių įprastai skirstomas į tris būdus – naudojant tirpiklius, CO2 arba pasitelkiant Swiss Water Process metodą. Vertėtų žinoti, kad šie būdai yra visiškai saugūs, apibrėžti griežtų taisyklių ir kontroliuojami. Dėl griežtų maisto produktams keliamų ES reikalavimų į rinką tiesiog negali patekti produktai, keliantys bent menkiausią įtarimą dėl savo kokybės. Taigi ir Kavos Draugo asortimente rasite produktų, iš kurių kofeinas pašalintas naudojant tik saugius ir aukščiausios kokybės kavą užtikrinančius būdus. Pagal kofeino šalinimo būdus galima klasifikuoti ir pačią kavą.

Kofeino pašalinimas naudojant tirpiklius

Tai būdas, kai kava netenka kofeino panaudojus specialius tirpiklius. Dažniausiai naudojamas tirpiklis – metileno chloridas. Pirmiausiai žalios kavos pupelės yra pamerkiamos į vandenį, kad lengviau atiduotų kofeiną. Tuomet, naudojant tirpiklį, kofeinas pašalinamas iš kavos pupelių. Svarbu tai, kad nėra jokių šansų, jog tirpiklio likučių liktų paskrudintoje kavos pupelėje. Visų pirma dėl to, kad po kontakto su tirpikliu pupelės yra kruopščiai skalaujamos, o po to dar atliekamas skrudinimas, kurio metu temperatūra yra tokia aukšta, kad joks tirpiklis negali likti neišgaravęs. Be to, kaip jau minėjome, kava nuolat pereina griežtą kokybės kontrolę.

Kofeino pašalinimas C02 būdu

Antrasis būdas – kai kava netenka kofeino pasitelkiant visiškai natūralų anglies dvideginį. Taikant šį metodą kava veikiama suskystintomis dujomis – šios veikia kaip tirpiklis ir ištraukia iš pupelių  išskirtinai tik kofeino molekules. Po to CO2 kartu su kofeinu yra išpumpuojamas ir perkeliamas į kitą talpą. Galiausiai kofeinas yra atskiriamas nuo dujų. Šios vėl gali būti naudojamos kofeinui atskirti, o iš pupelių jau išgautas kofeinas naudojamas kitiems tikslams (farmacijoje, energetinių gėrimų gamyboje ir kt.). Šis metodas yra pakankamai naujas ir vis dar labai brangus. Todėl jį naudoja tik stambesni kavos gamintojai. Šiuo būdu sukuriamas švelnus kavos skonis, jis yra laikomas ekologišku ir leidžiančiu išsaugoti geriausias pupelių savybes.

Swiss Water Process kofeino pašalinimo metodas

Trečiasis būdas – kai kofeinas iš kavos pašalinamas naudojant vandenį ir žalios kavos ekstraktą. Šis metodas vadinamas būtent taip, nes buvo sukurtas Šveicarijoje. Dar žalios kavos pupelės yra pamerkiamos į šiltą vandenį – tuomet pradeda tirpti kofeinas ir skonio dalelės. Šis skystis (tai jau vanduo su žaliosios kavos ekstraktu) yra naudojamas kitai kavos partijai – šiuo atveju kofeinas ištirpsta, tačiau kavoje lieka skonio dalelės, nes vanduo jau yra jų pripildytas. Taip visiškai ištirpdomas kofeinas (iki 99 %), o kava nepraranda skoninių savybių. Šis subtilus ir sudėtingas metodas naudojamas pašalinti kofeiną tik iš itin aukštos kokybės rūšinių kavos pupelių. Rūšinė kava su kofeinu pasižymi išskirtinėmis skoninėmis savybėmis, todėl jai skiriamas ypatingas dėmesys ir tuomet, kai norima pašalinti kofeiną. 

Kava be kofeino Kavos Draugo asortimente

Augant kavos be kofeino paklausai ir populiarumui viso pasaulio kavos gamintojai įtraukia į savo asortimentą vis daugiau šios rūšies kavos. Kavos Draugas itin kruopščiai atrenka produktus savo asortimentui, todėl čia rasite tik aukščiausios kokybės kavą be kofeino. Taip pat gera žinia yra ta, kad dėl kavos be kofeino nereikės keisti savo įpročių – jos rasite puikiai pažįstamais ir pamėgtais pavidalais: tiek kavos pupelėmis, tiek maltos kavos ar kavos kapsulėmis bei pagalvėlėmis. 

Kavos pupelės be kofeino

Norintys patirti maksimalų kavos gėrimo malonumą žino, kad būtent kavos pupelės be kofeino turi didžiausią aromato ir skonio potencialą. Geriausiai mūsų klientų įvertinta Kavos Draugo kava be kofeino – tai rūšinės kavos pupelės Colombia Decaf Excelso. Užaugintos žymiajame Kolumbijos Huila regione ir apdorotos geriausiai vertinamu Swiss Water Process® metodu. Dėl išskirtinės kokybės ir skonio ši kava pažymėta Specialty ženklu. Pagal SCA vertinimo skalę jos įvertinimas siekia 81,5 balus iš 100. Šioje kavoje atsiskleidžia šokoladinės ir karamelinės natos, lydimos gaivios obuolinės ir citrusinės rūgštelės. 

Dar vienos populiarios aukščiausios rūšies kavos pupelės be kofeino – mūsų ilgamečių partnerių belgų skrudintojų Charles Liégeois „Della Notte“. Ši tvirto „kūno“ braziliška kava pasižymi riešutų ir kakavos natomis su subtiliomis raudonųjų vaisių užuominomis. Kofeinas iš šių pupelių pašalintas natūraliu būdu – naudojant CO2 metodą. 

Tų, kas nenori visiškai atsisakyti kofeino, bet galbūt tik sumažinti suvartojamo kofeino kiekį, dėmesį norime atkreipti į ypatingą Goat Story kavos pupelių mišinį „Fifty-Fifty“. Tai rūšinės kavos pupelės su perpus sumažintu kofeino kiekiu – pusę šio mišinio sudaro rūšinė kava su kofeinu, o kitą pusę – be kofeino. Tad tai yra puikus viduriukas tarp kavos su ir be kofeino!

Malta kava be kofeino

Didžiausio populiarumo sulaukianti Kavos Draugo malta kava be kofeino – tai belgiškoji Charles Liégeois „Discret Deca“. Intensyvaus aromato ir itin gerai subalansuoto skonio kava patiks tradicinio kavos skonio mėgėjams. Šiame mišinyje naudojama braziliška kava suteikia prieskoninių ir kepintų dribsnių natų. Na, o vertinantiems ekologiškus produktus galime pasiūlyti ir šios kavos alternatyvą – Charles Liégeois „Mano Mano Discret Déca“. Iš abiejų kavų kofeinas pašalintas naudojant natūralų CO2 metodą.

Mūsų asortimente rasite net ir specialiai moka kavinukams skirtą maltą kavą be kofeino – Bialetti „Perfetto Moka Decaf“. Ji ypatinga tuo, kad sukurta būtent šio tipo kavinukams. Šiame mišinyje dominuoja braziliška kava. Paruoštas gėrimas yra švelnaus skonio, malonaus aromato, bet pakankamai tvirtos struktūros.  

Kavos kapsulės be kofeino

Geriantys kapsuliniais aparatais paruoštą kavą turėtų nudžiugti, nes kavos kapsulės be kofeino sparčiai populiarėja ir jų pasirinkimas tampa vis platesnis. Pamėgtąją Charles Liégeois „Discret Deca“ galima rasti ir kapsulių forma – tai Dolce Gusto® aparatams skirtos kapsulės Charles Liégeois „Discret Deca“ bei Nespresso kavos aparatams skirtos Charles Liégeois „Discret Deca“ kapsulės.  

Tiesa, Nespresso fanai gali atrasti ir naujas mūsų asortimento kavos kapsules be kofeino – itališkąsias Cafe Barzini ir naujoviškas Verum kapsules. Caffe Barzini „Decaf“ – tai vidutinio kūno, nuostabaus kremiškumo, raudonų vaisių ir kakavos skonio tikra itališka kava. Tuo tarpu Verum siūlo dviejų rūšių kapsules. Verum „Dély Beauty“ yra papildytos Verisol kolagenu, AnaGain’u, vitaminais B3, B8 ir selenu, kurių teigiamas poveikis odos skaistumui, nagų stiprumui ir plaukų žvilgesiui įrodytas mokslu. Na, o Verum „Dély Energize”, praturtintas ne tik B grupės vitaminais, tačiau ir ženšenio, alpinijos ir avižų šiaudų ekstraktais, suteiks energijos visai dienai.

Kavos pagalvėlės be kofeino 

Kavos Draugo asortimente taip pat ras pasirinkimą ir tie, kurių namuose naudojami pagalvėliniai kavos aparatai. Mūsų pasiūlymas jums – tai Coffee Premium „Decaf”. Šios kavos pagalvėlės yra itin aromatingos – juntamas malonus prieskonių ir vanilės aromatas. Tai švelnaus skonio lengva kava. Kofeinas buvo pašalintas naudojant natūralų ir itin gerai vertinamą CO2 metodą. 

Džiaugiamės galėdami jums pasiūlyti geros ir skanios kavos be kofeino. Skanaus!