Iki -50%

Kava be kofeino

Filtrai

Rodyti:

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Akcija

Apie kavą be kofeino

Dar viena sparčiai populiarėjanti kavos rūšis visame pasaulyje – kava be kofeino. Kofeino pašalinimas nereiškia to, kad kava pasižymės prastu skoniu. Anaiptol, kava be kofeino gali nudžiuginti ryškiais skoniais ir aromatais.  Todėl kavą be kofeino besirenkančių žmonių skaičius kasdien auga. Tai ir kavos mėgėjai, kurie dėl įvairiausių priežasčių turi riboti kofeino kiekį, ir besilaukiančios bei maitinančios moterys, ir kofeinui jautrūs žmonės, ir tie, kurie linkę viršyti kofeino paros normą, bet vis dar nori mėgautis kavos skoniu. 

Nesvarbu, dėl kokių priežasčių susidomėjote kava be kofeino, Kavos Draugo asortimente rasite aukščiausios kokybės produktus be kofeino puikiai pažįstamais ir pamėgtais pavidalais: tiek kavos pupelėmis, tiek maltos kavos, tiek tirpios kavos, tiek kavos kapsulėmis, tabletėmis bei pagalvėlėmis. Kava be kofeino turi begales pasirinkimų, pritaikytų skirtingiems paruošimo būdamas, skirtingiems poreikiams ir skirtingiems skoniams.

Kavos pupelės be kofeino 

Norintys patirti maksimalų kavos gėrimo malonumą žino, kad būtent kavos pupelės be kofeino turi didžiausią aromato ir skonio potencialą. Tačiau kaip išsirinkti geriausias kavos pupeles be kofeino? Visų pirma, patariame rinktis tokias kavos pupeles, iš kurių kofeinas būtų pašalintas saugiu būdu, išsaugant visas svarbiausias skonines bei aromatines savybes. Kavos Draugo asortimente rasite tik tokius produktus, iš kurių kofeinas pašalintas naudojant visiškai saugius ir aukščiausios kokybės kavą užtikrinančius būdus. Geriausiai įvertinti yra natūralūs kofeino šalinimo būdai – taikant anglies dvideginio (CO2) metodą arba Swiss Water Process metodą. Šiais būdai pašalintas kofeinas leidžia išsaugoti vertingiausias pupelių savybes, o to rezultatas – ryškaus skonio ir aromato kavos puodelis be kofeino. 

Taip pat svarbu atsižvelgti į pupelių skrudinimo lygį. Kavos pupelės be kofeino, kaip ir įprastos pupelės, gali būti šviesaus, vidutinio ir tamsaus skrudinimo. Ką skrudinimo lygis pasako apie kavos skonį? Pasirinkus šviesaus skrudinimo kavos pupeles labiausiai išlaikysite natūralų kavos skonį, o kavos puodelyje pajusite daugiau malonios rūgštelės bei vaisiškumo. Vidutinio skrudinimo kavos pupelės be kofeino kavai suteikia saldžiausius skonius, todėl yra vienos mėgstamausių tiek tarp juodos kavos, tiek tarp pieniškų kavų mėgėjų. Tamsaus skrudinimo kavos pupelės be kofeino – stiprios, ganėtinai karčios kavos gerbėjų pasirinkimas. 

Geriausiai mūsų klientų įvertinta Kavos Draugo kava be kofeino – tai rūšinės kavos pupelės Colombia Decaf Excelso. Užaugintos žymiajame Kolumbijos Huila regione ir apdorotos geriausiai vertinamu Swiss Water Process® metodu. Dėl išskirtinės kokybės ir skonio ši kava pažymėta Specialty ženklu. Šioje kavoje atsiskleidžia šokoladinės ir karamelinės natos, lydimos gaivios obuolinės ir citrusinės rūgštelės. 

Dar vienos populiarios aukščiausios rūšies kavos pupelės be kofeino – mūsų ilgamečių partnerių belgų skrudintojų Charles Liégeois „Della Notte“. Ši tvirto „kūno“ braziliška kava pasižymi riešutų ir kakavos natomis su subtiliomis raudonųjų vaisių užuominomis. Kofeinas iš šių pupelių pašalintas natūraliu būdu – naudojant CO2 metodą. 

Mėgstantiems švelnius kavos skonius sukūrėme pirmąją populiariausios Caprisette kavos linijos kavą be kofeino „Lullaby Decaf“. Šioje kavoje skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, subtiliai juntamos kakavos ir medienos natų užuominos, o svaiginantys aromatai tik sustiprina itin malonią kavos gėrimo patirtį. Kofeinas iš šių kavos pupelių pašalintas naudojant CO2 metodą.

Espresso kava be kofeino

Klaidinga manyti, kad neegzistuoja espresso kava be kofeino. Kavos pasaulyje espresso reiškia tiek patį kavos gėrimo tipą, tiek kavos ruošimo metodą. Kadangi esspresso ir jo pagrindo gėrimams reikalingi kavos aparatai, turintys bent 9 barų slėgį, turint tokį kavos aparatą galima paruošti bet kokią espresso kavą, įskaitant ir kavą be kofeino. Renkantis kavos pupeles be kofeino espresso kavai, atkreipkite dėmesį, kad jos būtų tinkamos šiam kavos ruošimo būdui – dažniausiai tai parodo ant pakuotės ar aprašyme esantis žodis „espresso“. Taip pat patariame rinktis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupeles be kofeino, nes tai – sodraus skonio ir aromato espresso gėrimo pagrindas. Tobulam espresso be kofeino rekomenduojame kavos pupeles, iš kurių kofeinas būtų pašalintas naudojant Swiss Water Process metodą. Šis subtilus ir ekologiškas metodas naudojamas pašalinti kofeiną tik iš itin aukštos kokybės rūšinių kavos pupelių, pasižyminčių išskirtinėmis skoninėmis savybėmis. 

Kavos Draugo asortimente rasite aukščiausios kokybės rūšines kavos pupeles be kofeino Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“, puikiai tinkančias espresso ruošimo būdui. Kofeinas iš šių pupelių pašalintas naudojant Swiss Water Process metodą, tad to rezultatas – maksimaliai išsaugotos aromatinės ir skoninės savybės, kurios atsiskleis jūsų aromatingame ir gardžiame espresso kavos be kofeino puodelyje.

Rūšinė kava be kofeino

Kalbant apie geriausią kavą be kofeino neabejotinai tai būtų rūšinė kava. Visų pirma, rūšinė kava atskleidžia unikalius skonius, nes ši kava yra vienos kilmės ir nemaišoma su kitomis kavomis. Tai leidžia pajusti itin ryškias, individualias skonines savybes, kurių įprastame kavos puodelyje  nerasite. Be to, minėjome, jog iš rūšinių kavų kofeinas šalinamas Swiss Water Process metodu, kuris yra pripažintas vienu geriausiu pasaulyje, jo metu nenaudojami jokie chemikalai, tik grynas vanduo, išsaugantis vertingiausias skonines bei aromatines kavos savybes. 

Norintiems pajusti ypatingus rūšinės kavos be kofeino skonius rekomenduojame Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“ kavą. Iš Kolumbijos Huila regiono atkeliavusios kavos pupelės atskleidžia itin malonių skonių paletę – šokolado, karamelės, gaivios obuolinės ir citrusinės rūgštelės, kas suteikia svaiginančių skonių bei aromatų patirtį. 

Kavos kapsulės be kofeino

Kavos kapsulės yra vienas populiariausių kavos produktų, nes leidžia greitai bei paprastai pasigaminti gardžios bei aromatingos kavos puodelį. Tad geriantys kapsuliniais aparatais paruoštą kavą turėtų nudžiugti, nes kavos kapsulės be kofeino sparčiai populiarėja ir jų pasirinkimas tampa vis platesnis. Pamėgtą Charles Liégeois „Discret Deca“ galima rasti ir kapsulių forma – tai Dolce Gusto® aparatams skirtos kapsulės Charles Liégeois „Discret Deca“ bei Nespresso kavos aparatams skirtos Charles Liégeois „Discret Deca“ kapsulės.  

Kavos pagalvėlės be kofeino 

Kavos Draugo asortimente taip pat ras pasirinkimą ir tie, kurių namuose naudojami pagalvėliniai kavos aparatai. Mūsų pasiūlymas jums – tai Coffee Premium „Decaf”. Šios kavos pagalvėlės be kofeino yra itin aromatingos – juntamas malonus prieskonių ir vanilės aromatas. O kaip dėl skonio? Tai –  švelnaus skonio, lengva kava. Kofeinas iš šių kavos pagalvėlių buvo pašalintas  naudojant itin gerai vertinamą CO2 metodą, kuris sukuria švelnius kavos skonius ir yra laikomas ekologišku.

Kavos kapsulės be kofeino Dolce Gusto® kavos aparatams

Dolce Gusto® aparatams skirtos kavos kapsulės gali pasigirti intensyviais aromatais ir itin subalansuotais skoniais. Vienos iš jų – Charles Liégeois „Discret Deca“ kavos kapsulės be kofeino. Šio kavos mišinio pagrindas yra braziliška kava. Brazilija – istorinė Pietų Amerikos kavos gimtinė bei viena iš daugiausiai kavos užauginančių šalių pasaulyje, o braziliškos kavos puikiai žinomos dėl unikalaus ir itin subalansuoto skonio profilio. Tad iš Charles Liégeois „Discret Deca“ kavos be kofeino galite tikėtis tobulos pusiausvyros tarp saldumo bei kartumo, kavos puodelyje subtiliai skleisis prieskoninių ir kepintų dribsnių natos, itin pamaloninančios tradicinio kavos skonio mėgėjus. Kofeinas iš šių kavos kapsulių pašalintas natūraliu būdu, naudojant CO2 metodą. 

Kavos kapsulės be kofeino Nespresso kavos aparatams

Kavos Draugo asortimente rasite ir kavą be kofeino Nespresso aparatams. Itališkos Cafe Barzini „Decaf“ kavos kapsulės be kofeino yra vidutinio kūno, nuostabaus kremiškumo, raudonų vaisių ir kakavos skonio gėrimas. Jis tobulai tiks tiems, kurie skania bei aromatinga kava mėgautis nori net vėlų vakarą. Ieškantiems unikalių, intensyvių skonių rekomenduojame Charles Liégeois „Discret Deca“ kavos kapsules be kofeino, atkeliavusias iš egzotiškosios Peru. Taip pat mūsų asortimente – ekologiškos kavos kapsulės be kofeino Charles Liégeois „Mano Mano Discret Deca“, turtingos savo skoniais bei aromatais ir pagamintos visiškai natūraliai. Iš visų Kavos Draugo asortimente esančių Nespresso kavos kapsulių be kofeino pastarasis pašalintas tik natūraliais būdais, nenaudojant pavojingų cheminių tirpiklių, todėl jas rinktis saugu ir, žinoma, skanu. 

Malta kava be kofeino

Didžiausio populiarumo sulaukianti Kavos Draugo malta kava be kofeino – tai belgiškoji Charles Liégeois „Discret Deca“. Intensyvaus aromato ir itin gerai subalansuoto skonio kava patiks tradicinio kavos skonio mėgėjams. Šiame mišinyje naudojama braziliška kava suteikia prieskoninių ir kepintų dribsnių natų. Na, o vertinantiems ekologiškus produktus galime pasiūlyti ir šios kavos alternatyvą – Charles Liégeois „Mano Mano Discret Déca“. Iš abiejų kavų kofeinas pašalintas naudojant natūralų CO2 metodą.

Taip pat galvodami apie jūsų tobulą kavos puodelį sukūrėme populiariausios Caprisette kavos linijos maltą kavą be kofeino „Lullaby Decaf“. Šiame mišinyje dera aukščiausios kokybės Arabikos ir Robustos kavos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos bei Indijos, sukuriančios švelnius skonius, kuriuose skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natų užuominos. Kofeinas iš šios maltos kavos pašalintas natūraliu būdu – naudojant CO2 metodą.

Be to, mūsų asortimente rasite specialiai Moka kavinukams skirtą maltą kavą be kofeino – Bialetti „Perfetto Moka Decaf“. Šiame mišinyje dominuoja braziliška kava. Tad paruoštas gėrimas yra švelnaus skonio, malonaus aromato, bet išlaiko pakankamai tvirtą struktūrą.  

Tirpi kava be kofeino

Pristatome tirpios kavos be kofeino liniją Little’s Decaf. Kofeinas iš šios linijos kavų pašalintas naudojant CO2 metodą, tad galite būti ramūs: sudėtyje nėra jokių chemikalų ar tirpiklių. Gardžioji, iš tikrų pupelių pagaminta Little’s Decaf  kava tinka veganams, viename jos puodelyje yra vos 4 kalorijos, o sudėtyje nėra jokio pridėtinio cukraus. Pagal poreikius galite rinktis kavą pagardintą kokoso, lazdynų riešutų, prancūziškos vanilės ar kreminės karamelės prieskoniu ir užsitikrinti vieną – savo aromatais ir skoniais svaiginantį tirpios kavos be kofeino puodelį.

Kava be kofeino skirtingiems paruošimo būdams 

Naudojant įvairius kavos gaminimo prietaisus gimsta nuostabaus skonio kava be kofeino. Būtent paruošimo būdas yra vienas iš veiksnių stipriausiai įtakojančių kavos skonį. Tad ką reikėtų žinoti ir kokią kavą be kofeino naudoti ruošiant ją skirtingais būdais? Čia reikėtų vadovautis tokiomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir renkantis įprastą kavą. Vis tik primename tai, kas svarbiausia. 

Automatiniam kavos aparatui. Kavą be kofeino automatiniam aparatui rinkinės iš vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelių be kofeino. Taip pat įsitikinkite, jog ant kavos pupelių pakuotės ar aprašyme yra žodelis „espresso“, kuris reiškia, jog kavos pupelės tinka šiam kavos ruošimo būdui. 

Pusiau automatiniam kavos aparatui. Renkantis kavą be kofeino pusiau automatiniam kavos aparatui, ji taip pat turi būti pritaikyta espresso ruošimo būdui. Ryškiausio skonio ir aromato kavos puodelį pasigaminsite, jei jūsų pasirinkime bus vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelės be kofeino. 

Filtriniam kavos aparatui. Ieškantys kavos be kofeino filtriniam aparatui, nesuklys pasirinkę vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavą be kofeino, kuri suteiks maloniausius, labiausiai subalansuotus skonius. Tamsiai skrudinta kava dažnu atveju yra per daug intensyvi ir karti. Malimo lygis turėtų būti vidutinis arba stambesnis, taip išsaugosite visas ryškiausias skonines savybes.

Moka kavinukui. Populiariajam Moka kavinukui galite naudoti įvairia kavą be kofeino – tiek tamsesnio, tiek vidutinio, tiek šviesesnio skrudinimo. Na, o nenorintiems eksperimentuoti su skirtingais skoniais, visuomet patariame rinktis specialiai Moka kavinukams sukurtą kavą be kofeino, kuri užtikrins labiausiai subalansuotą kavos puodelį. 

French press (prancūziškam kavinukui). Jei norite pasigaminti kavą Frech press kavinuku, turime džiugių žinių – galite rinktis bet kokią kavą. Tamsiau skrudinta kava įtiks drąsesnių skonių mėgėjams, o vidutinio ar šviesesnio skrudinimo kava bus lengvesnė bei švelnesnė. Labiausiai tinkantis malimo lygis: nuo vidutinio iki stambesnio.

Aeropress kavinukui. Apie Aeropress kavą be kofeino reikia žinoti, jog intensyviausius skonius suteiks tamsesnio skrudinimo kava, saldžiam kavos puodeliui puikiai tinka vidutinio skrudinimo kava, o daugiau gaivos ir lengvumo pajusite pasirinkę šviesiai skrudintą kavą. Malimo lygis? Vidutinio ar šiek tiek smulkesnio nei vidutinio rupumo.

Cold brew kavinukui. Itin gardžiai Cold brew kavai be kofeino tinka tiek šviesesnio, tiek vidutinio skrudinimo kava. Patarimas: vengti tamsiai skrudintos, smulkiai sumaltos kavos, kuri dažnai būna per aštri. 

Arabika ar Robusta kava be kofeino?

Dar neatsakėme į vieną klausimą: kokia kava be kofeino skanesnė – Arabikos ar Robustos? Čia visą dėmesį reikėtų sutelkti į skonius, kuriuos norite pajusti. 100% Arabikos kava išsiskiria vaisiškais, gėliškais, gaiviais bei lengvais skoniais. Visgi, renkantis Arabikos kavą reikėtų ne tik vadovautis užrašu „100% arabika“, bet ir pasidomėti, koks šios kavos porūšis ir iš kokio regiono kava atkeliavo, nes tai atskleis kavos skonines savybes – karamelės, šokolado saldumą, citrusinių vaisių saldžiarūgštingumą ir kt.  Tuo tarpu Robustos kava yra gerokai kartesnė, o jos skonio paletė – kur kas siauresnė nei Arabikos kavų. Tačiau sunkesnio skonio Robustos kava sudaro puikų duetą su Arabika, todėl Arabikos ir Robustos kavos be kofeino mišiniai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško šiek tiek stipresnių, bet ne per daug intensyvių skonių ir tiems, kurie nori pasimėgauti gardžia kava su pienu. 

Sunku apsispręsti?

Dar nenusprendėte, kokią kavą be kofeino pasirinkti skaniam be aromatingam kavos puodeliui? Domina kiti kavos tipai? Mūsų konsultantai pasirūpins geriausiu kavos pasirinkimu. O galbūt pirmiau norite paragauti ir įsitikinti malonaus skonio intensyvumu? Užsukite į svečius, mielai pavaišinsime kavos puodeliu. 

Skaityti daugiau