
Specifikacija
Bendrosios savybės
Matmenys ir svoris
Apie produktą
Ši prestižinio konkurso „Cup of Excellence“ apdovanojimą 2021 m. gavusi kava nusipelno tikrų gurmanų dėmesio. Prabangioji arabikos porūšio Geisha palepins gomurį ir sužadins vaizduotę. Aromatų ir skonių paletė tiesiog neįtikėtina: tropiškoji pasiflora ir mangai, persikai ir vyšnios bei juodoji arbata.
Kavos pupelės užaugintos Gvatemalos El Injerto ūkyje, veikiančiame nuo 1874 metų. El Injerto užima 447 ha žemės plotą, kurio didžioji dalis yra net 1500–2000 metrų aukštyje virš jūros lygio. Ši žemė apsodinta kava, kvapniais vaismedžiais, grūdais ir dekoratyviniais augalais. Kavos plantacijas supa tūkstantmetis, nepaliestas miškas, užtikrinantis ūkiui ypatingą klimatą ir tyrą kalnų vandenį. Be to, tai ir ypač turtinga augmenijos bei gyvūnijos buveinė, leidžianti auginti kavą ekosistemoje, saugančioje natūralią aplinką. Ūkyje per metus iškrenta 1800–2000 mm kritulių, santykinė oro drėgmė siekia 75 %, o vidutinė temperatūra – 23 °C. Dirvožemis – vulkaninės kilmės, itin gilus, gausus organinių medžiagų. Būtent tokiose sąlygose auginamos geriausios pasaulio kavos.
Jau daugiau nei 20 metų „Cup of Excellence“ (COE) konkursas kavos pramonėje skatina sąžiningumą ir skaidrumą. COE kavos rūšys yra itin kruopščiai tikrinamos, o tai reiškia, jog įvertintos kavos kokybė išties neprilygstama.
Šios kavos pasiūla yra labai maža, todėl ji priklauso Limited Edition („riboto leidimo“) linijai.
Dėl išskirtinės kokybės ir skonio kava pažymėta Specialty ženklu. Pagal SCA vertinimo skalę, jos įvertinimas siekia 90,51 balus iš 100.
ŠALIS: Gvatemala
REGIONAS: Huehuetenango
ŪKIS: El Injerto
AUGIMO AUKŠTIS: 1920 m
RŪŠIS: Geisha
APDOROJIMAS: Drėgnasis
SKRUDINIMAS: Šviesus
SKONIO PALETĖ: Pasiflora, Vyšnios, Juodoji arbata, Mangai, Persikai
Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.
Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
Kavos pasas
Dažniausiai užduodami klausimai
Kavą apdorojant drėgnuoju būdu, nuo pupelės yra atskiriama pati uoga, pupelės yra fermentuojamos vandenyje, o po to džiovinamos. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas. Dažnai yra vaisiškesnė.
Rūšinės kavos pupelės – tai geriausiai įvertinta kava. Kas ir kaip ją vertina? Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Ir tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
Šią kavą skrudiname pas mūsų partnerius Lietuvoje, vienoje iš geriausių vietinių skrudyklų.
Ši kava tinka visiems rankiniams kavos ruošimo įrankiams (V60, Chemex ir kt.).
Tai išskirtinė „Limited Edition“ (riboto leidimo) kava, pelniusi „Cup of Excellence“ (COE) konkurso laurus. Tai reiškia, kad jos kokybę pripažino geriausi kavos specialistai pasaulyje. Kadangi kavos pasiūla yra labai ribota, o skoninės savybės išskirtinės, ši kava kainuoja daugiau nei įprastos kavos pupelės.
Užduokite klausimą apie produktą
Labai jau prabangi, bet kaip dovana puiki.
Gera ir kokybiška kava.
Verta paragauti, labai skani.
Labai įdomus skonis, su niekuo nesulyginamas.
Skonis atperka kainą, ne kas dienai, bet per šventės galima pasilepinti.