Rūšinės kavos pupelės Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g
-
Tik e-shop
Pristatysime per 1 - 3 darbo dienas * 96 % užsakymų yra pristatomi kitą darbo dieną.

Specifikacija
Bendrosios savybės
Matmenys ir svoris
Apie produktą
Puiki kava iš Nikaragvos Mierischų šeimos ūkio. Įdomi ne tik savo užburiančiu skoniu, bet ir tuo, jog čia naudojamas hibridinis Ethiosar arabikos porūšis – etiopiška veislė, pritaikyta ir adaptuota Nikaragvoje. Ši kava yra fermentuota (apdirbta vis labiau populiarėjančiu anaerobiniu būdu, t.y., be deguonies), todėl pilna įvairiausių skonių, iš kurių ryškiausiai juntami yra prinokusios kriaušės bei saldžiarūgštės vyšnios. Pasimėgavus šiuo gurmanišku gėrimu, gomuryje dar ilgai išlieka malonus raudonojo vyno poskonis.
119 ha besidriekiantis Limoncillo kavos ūkis yra vienas iš 12 ūkių, priklausančių Mierischų šeimai Nikaragvoje ir Hondūre. Įdomi šios šeimos įsikūrimo Pietų Amerikoje istorija: XIX a. pabaigoje vokiečių geologas Bruno Mierisch Boettiger buvo pasamdytas padėti Nikaragvos vyriausybei tiesti nacionalinį geležinkelį. Visgi užbaigus darbą vietoje pilno atlygio jam ir jo bendražygiams buvo pasiūlyta žemė Matagalpos kalnuose. Taip Bruno ir kiti imigrantai iš Vokietijos pasirinko likti Nikaragvoje bei dalyvauti čia vykstančioje „kavos revoliucijoje“, kurią vėliau tęsė jų vaikaičiai ir provaikaičiai.
Šios kavos pasiūla yra labai maža, todėl ji priklauso Limited Edition („riboto leidimo“) linijai.
Dėl išskirtinės kokybės ir skonio kava pažymėta Specialty ženklu. Pagal SCA vertinimo skalę, jos įvertinimas siekia 87,5 balus iš 100.
ŠALIS: Nikaragva
REGIONAS: Matagalpa
ŪKIS: Limoncillo
AUGIMO AUKŠTIS: 1110 m
RŪŠIS: Ethiosar
APDOROJIMAS: Natūralus anaerobinis
SKRUDINIMAS: Vidutinis
SKONIO PALETĖ: Kriaušė, Vyšnia, Raudonas vynas
Rekomenduojami ruošimo būdai: visi kavos ruošimo būdai, taip pat ir espresso.
Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.
Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
Kavos pasas
Dažniausiai užduodami klausimai
Rūšinės kavos pupelės – tai geriausiai įvertinta kava. Kas ir kaip ją vertina? Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Ir tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
Ši kava tinka visiems kavos paruošimo būdams: espresso, filtriniams, plikymui.
Tai vienas iš sparčiai populiarėjančių apdirbimo būdų, kai kava yra fermentuojama be deguonies. To pasekoje kava yra dar ryškesnio skonio, dar vaisiškesnė, atskleidžia itin įdomių skoninių natų.
Tai arabikos porūšio Ethiosar kavos pupelės (etiopiška veislė, pritaikyta ir adaptuota Nikaragvoje).
Šią kavą skrudiname Lietuvoje.
Užduokite klausimą apie produktą
fine roast
Nustebau, bet tikrai jaučiasi kriaušės…Skanu.
Kokybiškos, gerai paskrudintos kavos pupelės. Labai aromatinga.
Gera kava.
Skaniai geriasi tiesiog plikant puodelyje.
Labai gera kava, tokios dar pirksiu