1+1

Tobulas kavos ir šokoladinių keksiukų derinys

Kava ir sokoladiniai keksiukai
#kava ir šokoladiniai keksiukai #kava prie šokoladinių keksiukų #kava su šokoladiniais keksiukais #pats geriausias šokoladinių keksiukų receptas #šokoladiniai keksiukai #šokoladinių keksiukų receptas

Ar pritariate mums, kad šokoladiniai keksiukai – tai vienas iš geriausių sugalvotų desertų šioje žemėje? Esame įsitikinę, kad ši šokoladinė tobulybė, tinkamai suderinta su mėgstama kava, gali tapti ypatinga šventės ar romantiškų vėlyvų pusryčių detale. Skaitykite, kokia kava labiausiai dera prie šokoladinių keksiukų, bei išbandykite mūsų siūlomą tobulo skonio šokoladinių keksiukų receptą. 

Kaip išsirinkti kavą prie šokoladinių keksiukų?

Kava ir keksiukai gali tobulai derėti tarpusavyje ir sukurti nepamirštamą skonių kombinaciją. Kad taip nutiktų, rinkitės tik kokybišką kavą ir atkreipkite dėmesį į joje dominuojančius skonius ir poskonius:

  • Jei norite paryškinti šokoladinių keksiukų skonį – ieškokite kavos pupelių mišinio, kuriame juntamas šokoladiškumas, riešutai ar vaisiai, kurie natūraliai dera su šokoladiniais kepiniais, pavyzdžiui: avietės, vyšnios, apelsinai. Dažnai tokie poskoniai juntami Azijos šalyje užaugintoje kavoje, tad jei turite galimybę – ieškokite Papua Naujosios Gvinėjos ar Sumatros kilmės kavos pupelių.

 

  • Jei norite, kad šokoladiniai keksiukai dominuotų, o kava liktų antroje vietoje – tuomet ieškokite lengvos struktūros kavos pupelių mišinio. Tokia kava puodelyje įgaus arbatinę konsistenciją, bus gaivi, švelni ir leis keksiukams „groti pagrindiniu smuiku“. Švelniausio skonio kava bus visuomet pagaminta iš gana šviesiai skrudintų arabikos kavos pupelių.

 

  • Šokoladiniai keksiukai puikiai dera su pieniška kava. Bet vis dėl to, kad keksiuką valgytumėte su kava, o ne su pienišku gėrimu, rinkitės kavą, kuri yra tvirtesnės struktūros, turinčią kepintos karamelės, riešutų ar šokolado poskonius. Jei kava bus šilto, tvirto skonio – pienas ją sušvelnins, o šokoladinis keksiukas įgaus dar daugiau naujų spalvų. 

Dabar, kai jau išsirinkome kavą, pereiname prie šokoladinių keksiukų. 

Ko reikia norint iškepti tobulus šokoladinius keksiukus?

Jei pabandytume prisiminti skaniausius kada nors ragautus šokoladinius keksiukus, turbūt apibūdintume juos kaip – drėgnus, skalsius, tirpstančius burnoje, „labai šokoladinius“. Todėl pirmiausia, susipažinkite su keliais būtinais bendromis taisyklėmis, kurios padės šiuos apibūdinimus perkelti į jūsų gaminamus skanėstus:

Kokybiški produktai – būtinybė. Tikras juodas šokoladas, kepiniams skirta kokybiška kakava, švelnios tekstūros miltai – visa tai skanių ir puikiai atrodančių keksiukų pagrindas. Jei keksiukuose juntamas kartumas – gali būti, jog pasirinkote netinkamą kakavos rūšį. Jei Tokios kakavos turite daug ir nenorite išmesti, galite į keksiukus įmaišyti kakavos gėrimo miltelių arba pridėti baltojo ar pieniško šokolado drožlių, kurie sušvelnins kepinių skonį.

Tesla

Tešlos konsistencija, nepriklausomai nuo ingredientų proporcijų, visuomet turi būti panaši į riebią grietinę. Tad, kad ir kokiu receptu vadovautumėtės, turėkite mintyje – galutinis rezultatas turi lėtai slysti nuo šaukšto. Jei taip nėra –  pridėkite papildomai 1-2 šaukštus miltų arba suskystinkite panašiu kiekiu vandens. Jei tešlą tenka tobulinti pačioje pabaigoje, stenkitės jos stipriai nepermaišyti, kad nepakenktumėte kilimo procesui.

Kepimo laikas rekomenduojamas ne veltui. Šokoladiniai keksiukai jam ypatingai jautrūs – jei kepsite per ilgai jie gali pasidaryti sprangūs ir sausi. Todėl jei rekomenduojama kepti 15-20 min., patikrinkite keksiukus mediniu pagaliuku jau po 15 min. Jokiais būdais netraukite keksiukų iš orkaitės, kad nesukeltumėte jiems „streso“ ir jie nesubliūkštų. Tiesa, jei nutiko taip, kad perkepėte – skonį dar galite išgelbėti. Keksiukus negausiai galite aplieti kava – vienam keksiukui maždaug 2 arbatiniai šaukšteliai kavos. Taip gausite šokoladinius kavos keksiukus, o svečiai net neįtars, jog sukotės iš padėties.

Pats geriausias šokoladinių keksiukų receptas

Tam, kad galėtume dalinti patarimus, patys išbandėme ne vieną šokoladinių keksiukų receptą ir galime patvirtinti – tobulybė kartais slypi paprastume. Paragavome šio šokoladinio kekso ir supratome, kad jei „nesudozuosime“ jo mažais keksiukais – jų tiesiog neliks, net nespėjus kavai atsidurti puodelyje.. Tad visus kitus kartus kepėme jį keksiukų formelėse ir eksperimentavome su skirtingais priedais. 

 

Jums reikės:        Gaminimas

 

 

2 puodelių miltų

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Supilame aliejų ir vėl gerai išplakame. 
  2. Atskirame inde sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. 
  3. Į indą su kiaušinių plakiniu beriame dalį birių produktų ir plakame. Tada pilame šiek tiek verdančio vandens ir vėl plakame. Taip birius produktus ir vandenį sluoksniuojame iki pat galo. 
  4. Pilame paruoštą masę į keksiukų formeles (užpildome apie 2/3 formelės) ir kepame apie 15-20 min. 180 °C temperatūroje.
  5. Baigus kepti – praverkite orkaitės dureles ir palikite pravėsti apie 10 min. Taip pavyks išlaikyti keksiukus nesubliuškusius.

2 kiaušinių

1 puodelio verdančio vandens

1 puodelio aliejaus

0.5-1 puodelio cukraus

2 a.š. kepimo miltelių

0,25 a.š. druskos

5 v.š. kakavos

 

Keksiukai

Išrinkome šį šokoladinių keksiukų receptą pačiu geriausiu, nes radome net 10  privalumų, lyginant su visais išbandytais:

  1. Tešlą keksiukams paruošite vos per kelias minutes. Mūsų net orkaitė nespėja įkaisti..
  2. Visi ingredientai yra naudojami kasdien, tad vien dėl keksiukų nereikės lėkti į parduotuvę;
  3. Šiuose keksiukuose visiškai nenaudojami pieno produktai, tad tiks ir laktozės netoleruojantiems šokoladinių keksiukų gerbėjams; 
  4. Kakavą galima keisti šokoladinio kakavos gėrimo milteliais;
  5. Į keksiukus galima įmaišyti šokolado gabaliukų, uogų, riešutų ar mėgstamų sausainių – jie vis tiek bus tobuli;
  6. Pakeitus kiaušinius ir cukrų dviem bananais, gausite becukrius veganiškus keksiukus;
  7. Galima kepti ne keksiukus, o keksą net nekeičiant proporcijų. Be to Iškeptas kekso pavidalu, gali tapti ir torto pagrindu (išbandėme su maskarponės sūrio kremu);
  8. Įprastus kvietinius miltus galima keisti sveikesnėmis alternatyvomis – viso grūdo dalių, speltos ar net avižų miltais;
  9. Keksiukai gaunasi drėgni ir sotūs, o skonio savybės nepakinta net iki 7 dienų (daugiau tiesiog nebeišlaikėme). Todėl būtent pagal šį receptą paruošti keksiukai gali tapti puikiu užkandžiu kelionėse;
  10. Šie keksiukai tiesiog dar niekada nenuvylė!

Kava ir keksiukai

Kadangi esame nuoširdūs kavos mylėtojai ir dideli šokoladinių keksiukų gerbėjai, tikime, jog mūsų asmeninė patirtis ras vietą jūsų mylimiausių receptų sąraše. Kava ir šokoladinis keksiukas – tai viena puikiausių kombinacijų, kokia galime pasilepinti patys ir pamaloninti artimuosius. Ragaukite, eksperimentuokite, derinkite su mėgstamais gėrimais ir mėgaukitės!