Kadaise Italijoje užgimęs karštas šokoladas buvo tik didikų gėrimas. Pasak istorijos, pirmieji karšto šokolado gardumu mėgavosi ir jį gėrė tik imperatoriai ir aukštuomenė. Panorėję, šiandien kasdien galime mėgautis šiuo gėrimu. Ypač tokia pagunda gimsta vėsų rudenį ar žiemą. Karštas šokoladas sušildo geriau nei arbata ir pripildo akimirkas jaukumu.
Teigiama, kad karštas šokoladas geriną nuotaiką, suteikia žvalumo ir padeda kovoti su sezonine depresija. Taigi, karšto šokolado mišiniai padės greitai pagaminti puikų šokolado gėrimą. Šis jūsų ruoštas sodraus skonio šokolado gėrimas užburs lengvu ir saldžiu skoniu jau nuo pirmojo gurkšnio. Šokolado mišiniu galite gardinti kavos gėrimus, ruošti kakavą ar tikrąjį karštą šokoladą. Jeigu mėgstate tirštesnį karštą šokoladą – naudokite grietinėlę, jeigu skystęsnį – pieną, ir gardinkite mėgstamais priekoniais: čili paprika, cinamonu, mėtomis ir kitais neįprastais skoniais. Užberkite zefyrų ant viršaus, jauskite kaip apsąla gomurys iš malonumo. Tiesa, šokolado mišiniai puikia tinka gardinti desertinius kepinius, šaltus gėrimus ar net gaminti fondiu. Kviečiame mėgautis!