Kofeinas - vandenyje tirpi medžiaga, todėl jo pašalinimas iš kavos yra labai paprastas ir natūralus. Žalios (neskrudintos) kavos pupelės yra išbrinkinamos. Tam naudojami garai ir vanduo. Vėliau aktyviosios anglies filtrų pagalba kofeinas lieka vandenyje, o išdžiovintos pupelės yra skrudinamos. Tiesa, galutiniame rezultate gali likti nedidelė dalis kofeino - iki 0,1 proc. (3 mg).
Svarbu paminėti, kad pats kofeinas yra beskonis ir bekvapis. Todėl jo pašalinimas iš kavos neturi didelės įtakos jos skoniui. Ieškantiems mėgstamiausios kavos be kofeino, reikėtų žinoti - kaip ir visos kitos kavos, jos gali būti užaugintos skirtingose šalyse, būti skirtingų rūšių ar skrudinimo lygių.
Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiauRodyti mažiau
Kokią maltą kavą geriausiai dovanoti?
Jei žinote žmogaus, kuriam dovanojate kavą, pomėgius - tuomet kavą išrinkti bus kur kas lengviau. Galite rinkti pagal kilmės šalį arba dovanoti itin aukštos kokybės kavą. Tuo tarpu, jei turite mažiau informacijos ir norite, kad tiktų visiems - asortimente atkreipkite dėmesį, kad kavoje dominuotų saldumas, o ne rūgštelė. Itin mėgstami mišiniai universalioms dovanoms yra iš Amerikos ar Azijos regionų. Tuo tarpu kavos gurmanams dažniau parenkame Afrikoje augintas kavas ar turinčias ekologiškos kavos sertifikatą. Tokios kavos pasižymi vaisine rūgštele, yra ryškaus, išraiškingo skonio ir aromato.
Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiauRodyti mažiau
Kaip išsirinkti maltą kavą?
Renkantis maltą kavą, rekomenduojama pagalvoti, ko iš jos tikitės ir kokias būdais ji bus gaminama. Kiekviena kava turi unikalius skonius, aromatus ir priklausomai nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, apdorojimo ir pagaminimo būdų gali atsiskleisti vis kitomis spalvomis. Pvz. užpilamai kavai rekomenduojama naudoti vidutinio skrudinimo ir vidutinio malimo kavą, nes tokiems tiršiams lengviau nusėsti puodelyje, o pilamo vandens temperatūra jos smarkiai nesudegins.
Tuo tarpu, jei maltą kavą naudosite pusiau automatiniame kavos aparate arba prancūziškame kavinuke, galite rinktis ir smulkesnį malimą. Ruošiant kavą šiais būdais naudojamas spaudimas, o tai reiškia, kad vanduo pro kavą prabėga pakankamai greitai, bet spėja pasisavinti aromatus ir skonius.
Gaminant gėrimus iš maltos kavos, reikėtų žinoti, kad kuo vanduo karštesnis - tuo daugiau kartumo gali atsiskleisti pačiame gėrime. Taip pat kuo malimas smulkesnis, tuo lėčiau vanduo teka per kavą. todėl kava bus intensyvesnė, aromatingesnė, sodresnė.
Jei dvejojate, kuri asortimente esanti kava labiausiai tinka jūsų mėgstamam ruošimo būdui, mūsų darbuotojai visuomet jums padės išsirinkti telefonu ar atvykus į artimiausią parduotuvę.
Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiauRodyti mažiau
Slapukai
Mūsų svetainė naudoja slapukus (angl. cookies) paslaugų veikimui užtikrinti, Jūsų patirties gerinimui bei rinkodarai.
Veiklos slapukai yra būtini mūsų interneto svetainės ir elektroninių paslaugų veikimui užtikrinti. Šie slapukai veikia visuomet ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas.
Kai kurie slapukai yra trečiųjų šalių. Jūs galite sutikti su analitinių ar analitinių ir komercinių slapukų naudojimu.
Parinktys
Slapukų parinktys
Mūsų svetainė naudoja slapukus (angl. „cookies“). Dalis slapukų yra būtini ir be jų negalėsite naudotis puslapiu.