Visai C. Liégeois Magnifico kavai -40% Žiūrėti

Kavos aparatai

Čia galite rasti daugiau nei 300 kavos aparatų ir kavavirių, atitinkančių net pačius įnoringiausius poreikius

Kavos aparatai

TOP kavos aparatai

Jūsų pamėgtos prekės

Kavos aparatų gamintojai

Kaip prižiūrėti automatinį kavos aparatą?

Automatinio kavos aparato priežiūra yra ganėtinai paprasta, nes itin automatizuota.…
Skaityti daugiau

Automatinio kavos aparato priežiūra yra ganėtinai paprasta, nes itin automatizuota. Dažniausiai aparatas pats vienokiu ar kitokiu būdu "parodo", kad reikia atlikti vieną ar kitą priežiūros programą. Automatinių kavos aparatų priežiūrą galime suskirstyti į kasdienę ir nekasdienę.

Kasdienė priežiūra:

1. Pirpildyti vandens ir pupelių (jeigu reikia).
2. Jeigu aparatas turi pieno sistemą, kruopščiai ją išplauti rankiniu būdu išardžius visas detales (netgi jeigu aparatas ir turi automatinę skalavimosi programėlę).
3. Išmesti tirščius iš kavos tirščių konteinerio, išpilti vandenį iš nulašėjimo padėklo ir jį išplauti.

Nekasdienė priežiūra:

1. Jeigu naudojate vandens filtrą, reikia jį reguliariai keisti (maždaug kas kelis mėnesius).
2. Nukalkinimo programa. Automatinis kavos aparatas pats jos "paprašo". Labai svarbu ją atlikti laiku ir su tam skirtomis specialiomis priemonėmis (jokiu būdu ne su citrinos rūgštimi ar actu).
3. Valymo programa. Automatinis kavos aparatas pats jos "paprašo". Programos metu naudojamos specialios kavos riebalų ir likučių šalinimo tabletės. Atliekama maždaug kas kelis šimtus pagamintų porcijų.
4. Kavos virimo mechanizmo rankinis valymas. Kartą į mėnesį išimame kavos virimo mechanizmą, praskalaujame po tekančiu vandeniu, išdžioviname ir sutepame judančias dalis specialiu tepalu. (Tai reikia daryti visiems kavos aparatams, išskyrus JURA prekinio ženklo aparatus).

Ar buvo naudinga?
Rodyti mažiau

Koks kavos aparatas gamina skaniausią kavą?

Kavos aparatas neskanios kavos "nepaskanins". Todėl kavos skonis labiausiai priklauso…
Skaityti daugiau

Kavos aparatas neskanios kavos "nepaskanins". Todėl kavos skonis labiausiai priklauso nuo to, ką įdėsite į kavos aparatą. Bet, deja, kavos aparatas gali labai paprastai "sugadinti" gerą kavą. Kaip? Jeigu jis bus blogai sureguliuotas (netinkamai nustatytas malimo rupumas, parinkta netinkama temperatūra) arba jeigu bus viduje nešvarus (užsikimšusi kavos sistema senais kavos likučiais, susiformavęs pelėsis kavos virimo mechanizme), net ir pati skaniausia kava gali tapti neskania.
Kodėl gi tuomet kavos aparatų kainos taip skiriasi, jeigu gaminamos kavos skonis gali būti vienodas?
Pirkdami kavos aparatą, mokate už siūlomą gėrimų įvairovę, galimybes reguliuoti ir programuoti įvairius nustatymus, valdymo patogumą, priežiūros patogumą, dizainą, apdailą, prekinio ženklo prestižiškumą.

Ar buvo naudinga?
Rodyti mažiau

Kokie kavos aparatų tipai egzistuoja?

Kavos aparatai pagal savo tipą gali būti suskirstyti taip: 1.…
Skaityti daugiau

Kavos aparatai pagal savo tipą gali būti suskirstyti taip:
1. Automatiniai kavos aparatai. Gamina kavą iš pupelių vienu mygtuko paspaudimu. Priklausomai nuo turimos pieno sistemos gali pagaminti ir gėrimus su pienu. Jie gali būti skirstomi į namų tipo, biurams skirtus bei vending tipo aparatus.
2. Pusiau automatiniai kavos aparatai. Tai aparatai, suteikiantys galimybę tapti baristoms. Su atskiru malūnėliu arba integruotu (jeigu tokį aparatas turi) susimalate kavą norimu rupumu į kavos ruošimo rankeną, suspaudžiate ją su grūstuvu, įstatote kavos ruošimo rakeną į pusiau automatinį kavos aparatą, paspaudžiate mygtuką ir paruošiate vieną arba dvi kavos porcijas. Pieną galite susiplakti su gariniu antgaliu patys. Šie aparatai gali būti dar suskirstyti į skirtus namams bei profesionalius, skirtus kavinėms.
3. Kapsuliniai kavos aparatai. Gamina kavą iš kapsulių. Ypatybė: kiekviena kapsulinė sistema naudoja tik šiai kapsulinei sistemai pritaikytas kapsules.
4. Kavavirės. Filtrinio tipo kavavirės arba moka ("geizerinės") kavavirės. Gamina kavą iš maltos kavos.
5. Perkolatoriai. Iš karto didesniam kiekiui filtinės kavos paruošti skirti prietaisai, kurie yra itin populiarūs Horeca sferoje.
6. Įvairūs kavos ruošimo įrankiai. Vis labiau populiarėjantys įvairūs prietaisai, su kuriais galima eksperimentuoti su kavos skonių įvairove. Tai Chemex, Aeropress, V60, French Press...

Ar buvo naudinga?
Rodyti mažiau

Kuo skiriasi automatiniai kavos aparatai?

Automatinių kavos aparatų gausa tiesiog stebina ir ne vienam kyla…
Skaityti daugiau

Automatinių kavos aparatų gausa tiesiog stebina ir ne vienam kyla klausimas, kuo jie skiriasi. Juo labiau, kad kainos svyruoja nuo 300 iki kelių tūkstančių eurų. Esminiai skirtumai:
1. Siūloma gėrimų įvairovė. Vieni aparatai gamina tik espresso ir juodą kavą, o kiti – net iki keliasdešimt įvairiausių receptų vienu mygtuko paspaudimu.
2. Pieno sistemos tipas. Esti trys pagrindiniai automatinių kavos aparatų tipai pagal turimą pieno sistemos tipą: aparatai su gariniu antgaliu (pačiam reikia susiplakti pieną kaip baristai), aparatai su automatiniu, bet atskiru nuo kavos sistemos kapučinatoriumi (aparatas atskirai paruošia pieną ir tuomet reikia pastatyti puodelį po kavos piltuvėliui ir paspausti kavos mygtuką), aparatai su visiškai automatine pieno sistema (tereikia paspausti mygtuką ir aparatas pagamina gėrimą su pienu). Automatinės pieno sistemos būna kelių tipų: su prijungiama pieno žarnele (ją galite įstatyti tiesiai į pieno pakelį) arba su integruotu pieno konteineriu.
3. Kavos skonio pritaikymas pagal individualius poreikius. Visuose automatiniuose kavos aparatuose yra galimybė reguliuoti kavos malimo rupumą, įmalamos kavos kiekį, vandens temperatūrą bei porcijos dydį. Pagrindinis klausimas: kaip plačiai galiu tą daryti? Ar galiu rinktis tik iš kelių lygių, ar iš keliolikos? Aukščiausios klasės kavos aparatuose yra galimybė netgi reguliuoti vandens tekėjimo per kavą greitį (nuo to priklauso paruošiamos kavos konsistencija ir skonis) bei pieno putos konsistenciją ir jos temperatūrą
4. Programavimo ypatybės. Žemesnės klasės kavos aparatuose galima tik reguliuoti tam tikrus kavos parametrus. Aukštesnės klasės kavos aparatuose – galima užprogramuoti ir išsaugoti visus savo nustatymus ir netgi ne vienam žmogui, o sukuriant keletą profilių. Taip kiekvienas gali turėti savo atskirą meniu, pavadintą savo vardu, su savo mėgstamais gėrimais.
5. Valdymo tipas. Priklausomai nuo esamo valdymo tipo aparatą yra paprasčiau arba sudėtingiau valdyti. Tai gali būti nedidelis tekstinis ekranėlis su valdymo mygtukais arba platus spalvotas liečiamas ekranas su galimybe valdyti kavos aparatą per išmaniąją programėlę tiesiai iš savo telefono ar kito įrenginio.
6. Priežiūra. Pigesniuose automatiniuose kavos aparatuose priežiūros eiga yra nurodoma simboliais – be vartotojo instrukcijos čia niekaip neišsiversi ir reikės sekti instrukcijoje aprašytus žingsnius. Aukščiausios klasės kavos aparatuoe viskas aiškiai rodoma plačiuose spalvotuose ekranuose – tiesiog reikia sekti spalvotus paveikslėlius. Be to, vienuose aparatuose priežiūra yra labiau automatizuota ir reikia atlikti mažiau rankinio darbo, kituose – daugiau.
7. Dizainas ir apdailos medžiagos. Automatiniai kavos aparatai gali turėti paprastą plastmasinį korpusą arba būti metalizuoti ar padengti kažkokia prabangia medžiaga. Jie gali turėti vandens talpos arba puodelių apšvietimą, būti įdomios formos ir dizaino.

Ar buvo naudinga?
Rodyti mažiau

Apie kavos aparatus 

Kavos ruošimas – kasdien sutinkamas reiškinys. Nors dažnai skirtingose pasaulio vietose kava ruošiama skirtingai, vienaip ar kitaip šį gėrimą yra ruošę didžioji dalis žmonių. Vienuose pasaulio kampeliuose yra laikomąsi jau šimtus metų gyvuojančių tradicijų, kitur kavos ruošimo ritualas evoliucionuoja kartu su technologijomis.

Jau apie dvidešimt metų kavos pasaulis sukasi aplink espresso. Prie to labai prisidėjo specializuoti kavos restoranai bei Trečiosios baristų bangos judėjimo atsiradimas. Paragavę skanios kavos ir supratę, kad nenori, jog namuose geriama kava būtų prastesnė, žmonės ėmė ieškoti geriausiai jų poreikius tenkinančių kavos aparatų. Itin sparčiai plintanti espresso kultūra lėmė tai, kad dauguma žmonių pasuko itališkų tradicijų link, ieškodami aparatų, galinčių paruošti geriausią šio gėrimo versiją.  

Espresso ir jo pagrindo gėrimus galime paruošti naudodamiesi įvairiais kavos aparatais, turinčiais bent 9 barų slėgį. Dažnai tikrą espresso įsivaizduojame ruošiant tradiciniu espresso kavos aparatu – tokiu, prie kurio karaliauja baristos kavinėse. Šiandien netgi galima pasirinkti sumažintas tokių aparatų versijas, skirtas būtent namams. Visgi tokio tipo aparatus dažniausiai renkasi žmonės, dirbę kavos sferoje arba pasiryžę tapti namų baristomis. Juk norint išnaudoti 100% šių aparatų galimybių reikalingi tam tikri įgūdžiai ir šiek tiek laiko. Dėl šios priežasties dažniau namuose sutinkamas aparatas yra visiškai automatinis, kuris ne tik gali paruošti gerą ir skanų espresso, bet ir pats suplakti pieną. 

Vertinantys paprastumą, neturintys daug vietos ir norintys greitai ir paprastai išgerti puodelį skanios kavos dažnai renkasi kapsulinius, tabletinius ar pagalvėlinius aparatus, kurie ypač naudingi, kai kavos ruošimui neturite daug laiko, tačiau vertinate kavos kokybę. Tarp juodos kavos mėgėjų populiarios filtrinės kavavirės, kuriomis žmonės, kaip tikri amatininkai, turintys savo paslapčių, ruošia tik jų namams būdingą kavą. Šios kavos mėgėjai taip pat labai atsakingai renkasi kavos pupeles, nes ruošiant filtrinę kavą labiausiai yra vertinamas švelnus, bet turtingas kavos skonis. 

Trumpai pristatome pagrindinius kavos aparatų tipus: 

Automatiniai kavos aparatai 

Automatiniai kavos aparatai atsirado sąlyginai neseniai, tačiau net ir per trumpą laiką, iš prabangos prekės tapę pirmos svarbos atributu, jie išpopuliarėjo stulbinančiu mastu. Didžiausi šių aparatų privalumai yra greitas ir kokybiškas kavos paruošimas iš šviežių kavos pupelių sumalant jas tik gaminamam gėrimui, receptų gausa bei galimybė gerti restorano lygio kavą namuose. Negana to, tobulėjant technologijoms, su kiekviena karta kavos aparatai tampa vis pažangesni. Diegiamos technologijos supaprastina priežiūrą, valdymą ir resursų naudojimą. Gaminant kavą atliekami skaičiavimai, kurių dėka aparatas automatiškai įvertina, ar kavos ruošimo procesas vyksta gera eiga ir pats gali šią eigą keisti, siekiant geriausio rezultato. Dauguma naujausių aparatų turi specialias sistemas, galinčias paruošti skirtingos temperatūros ir konsistencijos pieną ir supilti jį reikiamu eiliškumu taip paruošiant autentišką, receptą atitinkantį gėrimą. Na, o naujausios technologijos leidžia valdyti aparatus nuotoliniu būdu, tiesiai iš savo telefono, mobiliąją programėle, kurioje ne tik galite kurti kavos ruošimo receptus, bet ir matyti visą informaciją apie aparato valymus, temperatūrą bei kitus svarbius niuansus. 

Automatinį kavos aparatą turėtų įsigyti žmogus, kuris nori greitai, paprastai, be jokių pastangų mėgautis įvairiais skaniais kavos gėrimais. 

Įmontuojami automatiniai kavos aparatai 

Įsirenginėjant naujus namus galite pasvarstyti ir apie įmontuojamą automatinį kavos aparatą, kuris įsilies į jūsų namų dizainą. Tokio tipo aparatai itin praverčia tausojant virtuvės erdvę bei ieškant modernaus sprendimo. Naujieji įmontuojami kavos aparatai pasižymi lengva priežiūra, receptų gausa bei moderniu stiliumi. 

Pusiau automatiniai kavos aparatai 

Šio tipo aparatai dažniausiai sutinkami kavinėse ir baruose. Būtent nuo pusiau automatinių aparatų kilo espresso kultūra. Šiais laikais gamintojai yra labai stipriai pasistūmėję į priekį, kad pusiau automatiniai kavos aparatai būtų praktiškai pritaikomi ir namuose. Tokie modeliai dažniausiai pasižymi tuo, kad yra kur kas mažesni, naudoja ne tiek daug elektros, o kai kuriuose dėl patogumo yra netgi integruotas kavos malūnėlis. Norėdami iš pusiau automatinio aparato išgauti maksimumą kurį laiką turėtumėte skirti mokymuisi. Kadangi norint pagaminti tinkamą kavą, reikia mokėti tinkamai sureguliuoti malūną, parinkti vandens kiekį ir temperatūrą bei išmokti plakti pieną. Nepaisant to, kad viso to mokydamiesi galite užtrukti ir iki kelių mėnesių, bet galiausiai gersite kavą, kuri niekuo nenusileis kavai restorane.

Tokį aparatą turėtų įsigyti žmogus, kuris nori gilintis į kavos ruošimo meną bei visus jo niuansus, kuris mėgaujasi pačiu procesu ir nori valdyti kiekvieną ruošiamos kavos niuansą. 

Kapsuliniai kavos aparatai 

Be jokios abejonės, tai vieni populiariausių kavos aparatų šiandien – užima nedaug vietos (galima netgi pasiimti su savimi keliaujant), nereikalauja didelių investicijų, siūlo espresso pagrindu pagamintas kavas (turi tam reikiamą slėgį) ir didelį įvairiausių kavų pasirinkimą kapsulėse (vienoje kapsulėje – viena kavos porcija). Greita, patogu ir paprasta – tai, ką šiuolaikinis žmogus labai vertina. 

Populiariausios esti dvi kapsulinių kavos aparatų sistemos – Dolce Gusto ir Nespresso. Dolce Gusto kavos aparatai ypatingai patiks kavų įvairovės ir gėrimų su pienu mėgėjams. Galima iš karto pasirinkti tam tikram mėgstamam kavos receptui sukurtas kavas – cappuccino, latte maccchiato, caramel latte macchiato ir daug kitų. Tuomet tereikia įdėti vieną ar kelias kapsules viena po kitos, paspausti mygtuką ir kava paruošta. 

Nespresso kavos aparatai išsiskiria savo stilingumu ir turi net 19 barų slėgį. Nespresso siūlo itin didelį kiekį skirtingų rūšių kavų (nuo kavos mišinių iki įvairiausių rūšinių kavų iš skirtingų regionų) espresso ir juodai kavai. Mėgstantys gėrimus su pienu, turėtų iš karto rinktis modelį su integruota pieno sistema – tuomet kavos bus ruošiamos su natūraliu pienu (Dolce Gusto atveju kapsulėse yra pieno milteliai). 

Kapsuliniai aparatai savo populiarumą užsitarnavo dėl paprasto naudojimo, greitai paruošiamos kavos bei galimybės visiems šeimos nariams gerti skirtingą, kiekvienam patinkančią kavą. Tiek Dolce Gusto, tiek Nespresso aparatus itin lengva prižiūrėti. Automatizuotos nukalkinimo programos neleis aparatams užkalkėti, o išardomos aparato dalys lengvai plaunamos po kranu ar net indaplovėje. 

Tokio tipo aparatą turėtų įsigyti žmogus, kuriam itin svarbu, kad kava būtų paruošiama greitai. Taip pat tokio aparato savininkas yra kavos mėgėjas, kuris džiaugiasi galėdamas kiekvieną kartą gerti kavą iš skirtingų pupelių. 

Tabletiniai kavos aparatai 

Tabletiniai kavos aparatai ruošia kavą iš kavos tablečių. Šiose tabletėse, kaip ir kapsulėse, kava yra porcijuota, bet priešingai nei kapsulėse, ji iš karto yra suslėgta. Esti kavos aparatų, kurie ruošia kavą tik iš tablečių, bet daugelis buitinių pusiau automatinių kavos aparatų yra pritaikyti ruošti kavą ne tik iš maltos kavos, bet ir iš kavos tablečių, todėl jie irgi gali vadintis tabletiniais kavos aparatais. Kartais galime pamatyti ant kavos aparato užrašą – E.S.E (Easy Serving Espresso), reiškiantį, kad šie kavos aparatai turi specialius sietelius-filtrus kavos tabletėms. Kavos tabletės – patogus ir greitas būdas paruošti skanios kavos. 

Tokio tipo aparatą turėtų įsigyti žmonės, kuriems svarbus patogumas ruošiant kavą. Taip pat dėl mažo šių aparatų dydžio apie juos turėtų pagalvoti daug keliaujantys kavos mėgėjai, kurių netenkina viešbučiuose ruošiama kava. 

Pagalvėliniai kavos aparatai 

Pagalvėliniai kavos aparatai ruošia kavą iš kavos pagalvėlių. Priešingai nei kavos tabletėse, čia kava nėra supresuota – dėl to šiuo būdu ruošiai gėrimai pasižymi lengvumu. O ir patys kavos aparatai ruošia kavą mažesniu spaudimu nei espresso, bet kremine puta vistiek pasidengia. Todėl tai idealus tarpinis variantas tarp espresso ir filtrinių kavų. 

Nors pagalvėlės ir pagamintos tvirtai, kad atlaikytų spaudimą, jos yra draugiškos gamtai ir greitai yrančios. Kaip ir kavos ruošimas, taip ir priežiūra šiuose aparatuose itin paprasta ir neužima daug laiko. Tai leidžia daugiau laiko mėgautis kava, nei leisti jį aparato valymui.

Pagalvėliniai kavos aparatai turėtų atsirasti kavos mėgėjų namuose, kuriems patinka švelnaus skonio kava, greitas jos paruošimas ir galimybė kiekvieną gėrimą ruošti vis iš skirtingos kavos. 

Filtrinės kavavirės

Filtrinėmis kavavirėmis ruošta kava dažniausia yra labai lengva, tačiau pasižymi plačiai atskleistu skoniu. Tai yra visiška priešingybė espresso kavai, kurios skonis sodrus, tačiau viduje užrakinti poskoniai yra koncentruoti ir dažniausiai sueina į vieną tašką. Vienas didžiausių filtrinių aparatų privalumų yra tai, jog vienu kartu galite paruošti didesnį kiekį kavos, palikti ją ant šildomo paviršiaus ir pusę dienos nesirūpinti ruošiant vis naują kavos puodelį. Tam, kad šis ruošimo būdas nenuviltų, labai svarbu yra naudoti skanias kavos pupeles. Taip yra todėl, kad atskleisdamas visą skonį, filtrinis aparatas tuo pačiu atskleis ir jūsų pasirinktos kavos blogąsias savybes. Geriausiai filtrinei kavai tinka 100% arabikos kavos pupelės, paskrudintos ne tamsiau nei vidutiniu skrudinimo lygiu. Tik naudodami tokią kavą, išnaudosite visą šio įrenginio potencialą. 

Filtrinės kavavirės skirtos žmonėms, kuriems įdomu atrasti paslėptus kavos pupelių skonio niuansus. Jos taip pat tiks švelnios ir lengvos kavos mėgėjams. Tokio tipo aparatas labai praverčia mažame biure, kur paruošus didesnį kiekį kavos, ja mėgautis galės visi darbuotojai, nesudarydami eilės prie aparato. 

Jei nesate tikri, kurio tipo aparatas jums tinkamiausias, Kavos Draugo konsultantai visada pasiruošę padėti išsirinkti!