Rūšinės kavos pupelės Indonesia Kopi Luwak, 30 g
-
TOP

Specifikacija
Bendrosios savybės
Matmenys ir svoris
Apie produktą
Intensyvi, sodri ir itin tiršta kava. Kvepia šokoladu ir riešutais. Skonyje skleidžiasi kepinta karamelė. Gomuryje dar ilgai išlieka ilgas ir malonus poskonis.
Kopi Luwak – prabangus kavos pasaulio delikatesas. Itin ribotos pasiūlos indonezietiška kava apdorojoma ypatingu būdu – palminių musangų (luwak) virškinimo trakte. Voveres primenantys gyvūnėliai minta kavamedžio uogomis – suvalgę uogą likusią pupelę pašalina per virškinamąjį traktą. Tokiu būdu apdorotų pupelių struktūra pasikeičia ir kava įgauna ypatingų aromatinių ir skoninių savybių.
Ypatingas Kopi Luwak skonis atsiranda dėl unikalaus apdorojimo proceso. Palminių musangų skrandyje esantys fermentai veikia kavos pupeles ir išskaido jose esančius baltymus. Prieš pašalinant pupeles jos dar apie parą būna skrandyje ir pradeda dygti. Iš tiesų, vyksta toks pats procesas kaip ir gaminant salyklą. Viso to pasekoje kava praranda bet kokį jai būdingą kartumą ir įgauna ypatingą skonį.
ISTORIJA: Pirmą kartą išgirdus apie Kopi Luwak, kyla klausimas – kas atrado šią kavą? Indonezijos kolonizavimo laikais olandai surinkdavo visą kavos plantacijų derlių ir vietiniai ūkininkai neteko galimybės patys skanauti kavos ir ją pardavinėti. Greitai jie pastebėjo, kad vietinių mažų gyvūnėlių – palminių musangų – išmatose galima surasti pupelių. Vietiniai gyventojai jas surinkdavo, nuplaudavo, išdžiovindavo ir skrudindavo. Jų nuostabai, kavos skonis buvo dar nuostabesnis nei įprastos – taip ir buvo atrasta ši egzotiška kava. XX a. pabaigoje Kopi Luwak paplito po Vakarų pasaulį, kuriame sukėlė tikrą sensaciją.
Kavos pasiūla yra labai maža, todėl ši kava priklauso LIMITED EDITION („riboto leidimo“) linijai.
ŠALIS: Indonezija
REGIONAS: Centrinė Java
ŪKIS: Smulkūs ūkininkai
AUGIMO AUKŠTIS: 1500 m
RŪŠIS: Typica
APDOROJIMAS: Luwak
SKRUDINIMAS: Vidutinis tamsus
SKONIO PALETĖ: Šokoladas, Riešutai, Karamelė
Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.
Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
Kavos pasas
Dažniausiai užduodami klausimai
Šią kavą visiškai saugu gerti: po palminių musangų ji dar yra papildomai apdirbama ir skrudinama. Daugiau apie šią kavą kviečiame skaityti čia: https://www.kavosdraugas.lt/blog/kavos-pupeles-turincios-istorija-kopi-luwak/.
Ši kava tinka visiems kavos paruošimo būdams: espresso, filtriniams, plikymui.
Tai Typica porūšio arabikos kava, kuri buvo apdorota palminių musangų (dar vadinamų „luwak“) skrandyje.
Asortimente turime ir didesnę 250 g pakuotę: https://www.kavosdraugas.lt/p/kavos-pupeles-kopi-luwak-250g/.
Šią kavą skrudiname Lietuvoje.
Užduokite klausimą apie produktą
Skani
Verta paragauti, įdomus skonis.
Nusipirkom su žmona paragauti, susimalėm ir gaminomės su French Press’u – 30 g kavos / 500 ml vandens. Tiršto kūno kava, jaučiasi riešutų natos…Bet tikrai neatskirtum nuo įprastai apdorotos kavos per kokį aklą testą.
Įdomi…
Džiaugiuosi, kad galima buvo įsigyti mažesnę pakuotę ir paragauti. Visai skani kava.
Nenustebino.